11.12.09

Επιστολή Ταγματάρχου ΕΣ εα κ. Σπ.Σταματόπουλου



Την παρακάτω επιστολή, μας απέστειλε ο απόστρατος Ταγματάρχης, Σπύρος Σταματόπουλος, στέλεχος του ΛΑΟΣ: "Το είδαμε και αυτό, δυστυχώς, από το ΓΕΣ. "Ρεπούσια σύνταξη" , αντί του ορθού "απελευθερώνει" το ΓΕΣ προτίμησε να χρησιμοποιήσει το Ρεπούσιο "καταλαμβάνει"!

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στη στήλη "Ιστορικό Επετειολόγειο" αναγράφεται: 03/12/1940: Ο ελληνικός στρατός (Μεραρχία Ιππικού), μετά από σκληρό αγώνα με τους Ιταλούς, καταλαμβάνει την Πρεμετή στη Βόρεια Ήπειρο. Η Πρεμετή στις 3/12/1940 απελευθερώθηκε για πολλοστή φορά και δεν κατελήφθη κε Α/ΓΕΣ.

Δυστυχώς κε Φραγκούλη από εσάς περιμέναμε κάτι καλύτερο. Ειλικρινά δε θέλω να πιστεύω ότι έγινε εσκεμμένα και ότι θα υπάρξει διόρθωση".

Σωστές και οι παρατηρήσεις και το ενδιαφέρον σας κ. Σταματόπουλε. Η «αρρώστια» όμως του Ρεπουσισμού, δεν έχει να κάνει μόνο με το ΓΕΕΘΑ, αλλά έχει προσβάλλει το σύνολο του ελληνισμού. Ιδιαίτερα της ... πνευματικής και πολιτικής πρωτοπορίας!

Δημήτρης Παπαγεωργίου

"ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ"

___________________________________
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ

Τα Ελληνικά εδάφη ΔΕΝ καταλαμβάνονται από τον Ελληνικό Στρατό. ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΝΤΑΙ
Τα εχθρικά εδάφη καταλαμβάνονται.
Όταν αναφερόμαστε σε κατάληψη εδαφών, είναι σαν να λέμε ότι τα εδάφη αυτά ΔΕΝ ήταν δικά μας αλλά ξένα.
Άρα, παραιτούμαστε των εθνικών διεκδικήσεων, άρα είμαστε υπόλογοι ενώπιον του Έθνους .
* Αν το κείμενο εγράφη εκ παραδρομής,να διορθωθεί. Αν εγράφη για να συμβαδίζει με τη μόδα, τότε οι συντάκτες να ...χαίρονται τα παράσημα και τα γαλόνια τους αν δεν τολμάνε να πατήσουν πόδι!

EFENPRESS