5.12.09

Εκδήλωση Πανηγυρικού Επετείου Νικηφόρων Ναυμαχιών




Με ιδιαίτερη επιτυχία διοργανώθηκε την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009, επί του Πλωτού Ναυτικού Μουσείου «Θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ», στο Άλσος Ναυτικής Παράδοσης στο Τροκαντερό του Φαλήρου, η εκδήλωση του Πανηγυρικού της Επετείου των Νικηφόρων Ναυμαχιών Έλλης και Λήμνου 1912 – 1913.
Της εκδηλώσεως προηγήθηκε κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχο Γεώργιο Καραμαλίκη ΠΝ.
Κύριοι ομιλητές της εκδήλωσης ήταν κατά σειρά ο Επίκουρος Καθηγητής Νεότερης & Σύγχρονης Βαλκανικής Ιστορίας του ΑΠΘ κ. Σπυρίδων Σφέτας με θέμα «Το διπλωματικό παρασκήνιο της συγκρότησης της Βαλκανικής Συμμαχίας το 1912» ο Επίκουρος Καθηγητής Νεότερης & Σύγχρονης Ιστορίας του ΑΠΘ κ. Ιάκωβος Δ.Μιχαηλίδης με θέμα «Βαλκανικοί Πόλεμοι, Στρατηγικές Επιλογές & Επιπτώσεις» και τέλος ο επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, Αντιναύαρχος ε.α. Ιωάννης Παλούμπης με θέμα «Οι Βαλκανικοί Πόλεμοι – Ναυτικός Αγώνας – Η προσωπικότητα του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη».
Στην εκδήλωση παρέστησαν τα μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβούλιου, Ανώτατοι Αξιωματικοί, συγγενείς μελών του πληρώματος του θωρηκτού «ΑΒΕΡΩΦ», δωρητές και φίλοι του Πλωτού Ναυτικού Μουσείου, Διοικητές Διοικήσεων Αρχηγείου Στόλου, Κυβερνήτες Πολεμικών Πλοίων καθώς και αντιπροσωπείες Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Μαθητών ΣΜΥΝ.

hellenicnavy.gr
εν κρυπτώ/ EFENPRESS