26.12.09

Με κάθε τρόπο προσπαθεί η Τουρκία να ματαιώσει την ανέγερση μνημείου στην Αυστραλία



newsblog | Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2009

Το μνημείο για τη γενοκτονία των Ασσυρίων αποτελεί “κόκκινο πανί” για τους Τούρκους, οι οποίοι αφού φαίνεται ότι εξάντλησαν όλα τα διπλωματικά μέσα, τώρα εξετάζουν το ενδεχόμενο να καταφύγουν στην Αυστραλιανή Δικαιοσύνη για να εμποδίσουν την ανέγερσή του.
Παρά το γεγονός ότι η απόφαση λήφθηκε από το τοπικό δημοτικό συμβούλιο του δήμου Fairfield, προκάλεσε μέχρι και την παρέμβαση του Αυστραλού υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος σε σχετική του επιστολή σημείωνε “Σύμφωνα με την αυστραλιανή νομοθεσία, η κατασκευή ή μη του μνημείου είναι υπόθεση του δημοτικού συμβουλίου Fairfield.
Όμως, οφείλω να σας υποδείξω, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, ότι η κατασκευή τέτοιου μνημείου θα θέσει σε σοβαρό κίνδυνο τη σχέση της Αυστραλίας με την Τουρκία. Ως εκ τούτου, ζητώ να μην ανεγερθεί το προτεινόμενο μνημείο”.
Το δημοτικό συμβούλιο αγνόησε την επιστολή και πήρε κανονικά την απόφαση για την ανέγερση του μνημείου.
_____________________________________________
Συκοφαντίες! Γενοκτονίες οι Τούρκοι;
Αποκλείεται! Κατηγορούν άδικα ένα ειρηνικό κράτος σαν τη Τουρκία!
Ρωτήστε τους Έλληνες, τους Αρμένιους, τους Κούρδους, τους Έλληνες του Πόντου, τους Κύπριους τους Έλληνες της Μικράς Ασίας, της Κωνσταντινουπόλεως, της Ίμβρου, της Τενέδου και πολλούς άλλους, να σας διαβεβαιώσουν ότι πρόκειται για ένα ειρηνικό κράτος που ποτέ στην ιστορία του δεν έκανε κατακτητικό πόλεμο!...................
EFENPRESS