13.12.09

Παρουσιάστηκε η βελτιωμένη έκδοση του Τ-90Μ και το πρωτοποριακό BMPT στον Πούτιν





Παρουσιάστηκε χθες από το εργοστάσιο UVZ (N-Tagil) η νέα βελτιωμένη εξαγωγική έκδοση του άρματος μάχης Τ-90Μ, η οποία κωδικοποιήθηκε ως Τ-90ΜΕ. Η οποία σύμφωνα με τους κατασκευαστές του έχει σημαντικά βελτιωμένη επιχειρησιακή απόδοση σε νυχτερινές επιχειρήσεις και υψηλότερο βαθμό προστασίας, κάτι που επιτεύχθηκε με τη χρήση ειδικών μεταλλικών κραμάτων εμπλουτισμένων με τιτάνιο.

Η παρουσίαση του νέου άρματος έγινε στον Ρώσο Πρωθυπουργό στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου. Ακολούθησε επίδειξη των δυνατοτήτων του νέου άρματος καθώς και του θωρακισμένου οχήματος μάχης BMPT στο χώρο δοκιμών της εταιρείας.

Το νέο άρμα διαθέτει ένα νέο μεγαλύτερο πύργο στον οποίο έχει εγκατασταθεί ένα νέο πανοραμικό 360 μοίρες περισκόπιο για τον αρχηγό του πληρώματος. Νέα ενεργός θωράκιση τύπου “Relict” η οποία σχεδιάστηκε για να ανθίσταται αντιαρματικούς πυραύλους με κεφαλή διαμόρφωση Tandem, νέους εδαφιαίους τροχούς, νέες ερπύστριες, επανατοποθετημένο κλιματιστικό σύστημα, βελτιωμένο σασί, βελτιωμένη θυρίδα οροφής αρχηγού πληρώματος και πιθανόν ισχυρότερο κινητήρα των 1200 ίππων.
defencenet/EFENPRESS