25.12.09

3 Έλληνες ναυτικοί αγνοούνται ύστερα από φωτιά σε ελληνικό πλοίο στα ανοιχτά της Βενεζουέλας




newsblog | 17:03
Εννέα ναυτικοί, εκ των οποίων 3 Έλληνες, αγνοούνται ύστερα από φωτιά που ξέσπασε στο υπό Ελληνική σημαία πλοίο “Aegean Wind”, ενώ βρισκόταν στα ανοιχτά της Βενεζουέλας. Το πλοίο ήταν φορτωμένο με σιδηρομετάλλευμα και εκτελούσε το δρομολόγιο από Βραζιλία προς Χιούστον, όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά, από την οποία, εκτός από τους αγνοούμενους, υπάρχουν και τέσσερις τραυματίες.
Αγωνία για τους τρεις Έλληνες αγνοούμενους ναυτικούς – Παρελήφθησαν με ελικόπετρο οι τραυματίες
newsblog | Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009 | 18:44

Με την αγωνία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό τους προσέρχονται οι συγγενείς των αγνοούμενων Ελλήνων ναυτικών του πλοίου “Aegean Wind” στα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας που διαχειρίζεται το σκάφος στον Πειραιά, προκειμένου να πληροφορηθούν νεότερα στοιχεία για τους δικούς τους ανθρώπους. Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά συνεχίζει να καίει στο πλοίο στα ανοιχτά των ακτών της Βενεζουέλας, ενώ λίγο νωρίτερα απομακρύνθηκαν με ελικόπτερο οι τραυματίες που υπήρχαν.

Σβήστηκε η φωτιά στο ελληνικό φορτηγό πλοίο – Συνεχίζονται οι έρευνες για τους αγνοούμενους. Τρεις Έλληνες ναυτικοί τραυματίες

newsblog | Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2009 | 20:40

Κατασβέσθηκε τελικά η φωτιά που είχε ξεσπάσει στο “Aegean Wind”, το ελληνικό φορτηγό πλοίο την ώρα που έπλεε στα ανοιχτά της Βενεζουέλας. Συνεχίζονται μέχρι αυτή την ώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών Ελλήνων ναυτικών, οι οποίοι είναι αγνοούμενοι. Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η μεταφορά των τραυματιών σεκοντινό νησί, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Μεταξύ των τραυματιών είναι και τρεις Έλληνες, δύο ναυτικοί και μία δόκιμη αξιωματικός. Το πλοίο θα ρυμουλκηθεί τα ξημερώματα στο κοντινότερο λιμάνι, ενώ θα ερευνηθεί από αξιωματικούς της ακτοφυλακής της Βενεζουέλας προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια της φωτιάς.