25.12.09

Σύλληψη 3 Τούρκων στη Σμύρνη για κατασκοπεία υπέρ της Ελλάδας


25.12.09

(ΑΝΑΝΕΩΣΗ)Κατασκοπευτικό θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο 24ωρο με έντονη την οσμή τουρκικής προβοκάτσιας. Καθώς οι αστυνομικές αρχές της Τουρκίας διεξήγαγαν χθες ευρεία επιχείρηση σε 11 επαρχίες για την εξάρθρωση κουρδικών πυρήνων που πρόσκεινται στο ΡΚΚ, αποκαλύφθηκε η σύλληψη τριών Τούρκων πολιτών με τη κατηγορία της κατασκοπείας για λογαριασμό της Ελλάδας.
Συγκεκριμένα στις 14:00, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Τουρκικής Αστυνομίας και κλιμάκιο της Τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΜΙΤ) συνέλαβαν 3 Τούρκους στην ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης, οι οποίοι και ανακρίνονται. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, τα τρία άτομα είχαν τεθεί εδώ και καιρό υπό παρακολούθηση, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο 40χρονος Α.Η. που εργαζόταν στην Αλικαρνασσό ως αρτοποιός και φέρεται να ταξίδευε συχνά στην Ελλάδα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε έφοδος στην οικεία του και έλεγχος στο αυτοκίνητό του, όπου ανακαλύφθηκε κάμερα, το περιεχόμενο της οποίας εξετάζεται. Ο ύποπτος μεταφέρθηκε και αυτός στη Σμύρνη.
Ο τουρκικός Τύπος ισχυρίζεται στα δημοσιεύματά του ότι υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία ενώ ο διευθυντής ασφαλείας της Σμύρνης Ercüment Yılmaz αρνήθηκε να προβεί σε δηλώσεις "λόγω της σοβαρότητας του γεγονότος".
- Η Aksam γράφει σχετικά σε δίστηλο της πρώτης σελίδας της με τον τίτλο "Ισχυρισμός για κατασκοπεία για λογαριασμό της Ελλάδας".
- Η Zaman γράφει για το θέμα σε μονόστηλο των εσωτερικών της σελίδων με τον ίδιο τίτλο.
- Η Vatan υποστηρίζει στο δημοσίευμά της ότι διοχέτευαν στην Ελλάδα πληροφορίες σχετικά με τις τουρκικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην περιοχή του Αιγαίου.
- Η Sabah έχει τον τίτλο "Ισχυρισμός ότι τρεις Τούρκοι στη Σμύρνη έκαναν κατασκοπεία για την Ελλάδα".
- Η Hurriyet γράφει για το θέμα σε μονόστηλο της πρώτης σελίδας με τον τίτλο "Τρεις Τούρκοι ανακρίνονται στη Σμύρνη για κατασκοπεία".

strategy-geo,/EFENPRESS