29.12.09

Στην αναζήτηση των δολοφόνων του 32χρονου οδηγού ταξί στη Θεσσαλονίκη…



Εκ βαθέων η συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα “Μακεδονία” ο πατέρας του αδικοχαμένου 32χρονου οδηγού ταξί Γιώργου Χλιάπα: “Όλα είχαν στρώσει. Πήρε το ταξί, που δούλευε από μικρός, παντρεύτηκε πριν τρεις μήνες, είχε έτοιμα και τα λεφτά για να αγοράσει το άλλο μισό. Το βράδυ των Χριστουγέννων έσβησαν όμως όλα…”. Απαρηγόρητος ο 65χρονος πατέρας του ιδιοκτήτη ταξί, που έπεσε θύμα του στυγερού εγκλήματος στην ανατολική Θεσσαλονίκη, μιλώντας στη “Μ”, δείχνει πως δεν μπορεί να πιστέψει όσα έχουν συμβεί.
“Ημασταν όλοι μαζί, η οικογένεια, εγώ, ο αδερφός του και αυτός με τη γυναίκα του. Μετά το τραπέζι στο σπίτι, ήθελε να βγει για δουλειά. Πού να ήξερε τι τον περίμενε; Είναι δύσκολες και αυτές οι ημέρες για τους ταξιτζήδες, αλλά πού να φανταστείς;” αναρωτιέται. Οδηγός ταξί πολλά χρόνια, ο 65χρονος Θεόδωρος Χλιάπας περπατάει έξω από το σπίτι όπου μεγάλωσε ο γιος του στην οδό Γρ. Λαμπράκη, στην Ανω Τούμπα. “Την παραμονή των Χριστουγέννων κατέθεσα και τα τελευταία χαρτιά μου για τη σύνταξη, στις 17 του μήνα είχα παραδώσει στον Γιώργο το ταξί”, λέει αναφερόμενος στον 32χρονο γιο του.
Δεν γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη τα ξημερώματα των Χριστουγέννων μέσα στο ταξί που οδηγούσε ο γιος του, καθώς από την αστυνομία έλαβε την απάντηση πως η υπόθεση “ερευνάται σε όλες τις πτυχές”, όπως άλλωστε συμβαίνει, αφού και οι διωκτικές αρχές δεν έχουν καταλήξει για τα κίνητρα του δράστη ή των δραστών. “Και να τον πιάσουν τι θα γίνει; Λίγο αργότερα θα βγει. Εγώ όμως θα πάρω πίσω το παιδί μου;” διερωτάται. Μάλιστα θεωρεί δεδομένο πως ο δολοφόνος είναι μανιακός. “Με τέτοια χτυπήματα και τέτοιον τρόπο, ποιος μπορεί να πει ότι είναι καλά;” αναρωτήθηκε σε συζητήσεις που είχε με γείτονές του.
Οι πληροφορίες που έχει προέρχονται κυρίως από τους συναδέλφους του γιου του. Ότι με το ταξί διένυσε περίπου 10,5 χιλιόμετρα, όπως προέκυψε από το ταξίμετρο, ότι πριν τη μοιραία κούρσα θεωρείται βέβαιο πως είχε πάρει και άλλον επιβάτη, όπως και ότι δεν τον λήστεψαν, καθώς βρέθηκαν χρήματα πάνω του. “Αν, όταν ξεκίνησε από την Αριστοτέλους, στην πιάτσα, έπαιρνε άλλο δρόμο, τώρα θα ήταν όλα διαφορετικά, έπεσε όμως πάνω σ’ αυτόν, μπορεί στη διαδρομή να πήρε και άλλον επιβάτη, ποιος μπορεί να ξέρει;”. (Περισσότερα στοhttp://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=49077)

(Πηγή: εφημερίδα “Μακεδονία”, ρεπορτάζ: Κώστας Καντούρης. Δημοσιεύουμε τη φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από τους συναδέρφους του άτυχου 32χρονου, συμμετέχοντας στην προσπάθεια να εντοπιστούν όσοι επιβιβάστηκαν στο ταξί του το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας του)

newsblog/EFENPRESS