1.12.09

Θέμα: «Δήλωση της κυρίας Περλεπέ για την Εθνική ημέρα ΑΜΕΑ της 3ης Δεκεμβρίου».

Χαλκίδα, 1.12.2009

«Οι συμπολίτες μας με αναπηρία που αποτελούν το 10% του ελληνικού λαού έχουν ανάγκη άμεσης θέσπισης ενός εθνικού προγράμματος για την κοινωνική τους ένταξη και προστασία και για την άρση κάθε μορφής διάκρισης σε βάρος τους.
Ιδιαίτερα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, το αίτημα αυτό γίνεται επίκαιρο και επιτακτικό όσο ποτέ και ταυτόχρονα αποτελεί ρεαλιστικό στόχο, αφού η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο στην κοινωνία μας επανέρχεται μετά από μια πολυετή περίοδο στασιμότητας και οπισθοδρόμησης της χώρας.
Η νέα Κυβέρνηση της χώρας μας έχοντας ως πρωταρχικό στόχο την άμβλυνση των ανισοτήτων και την επικράτηση του δικαίου σε όλα τα επίπεδα, λαμβάνει ήδη συγκεκριμένα μέτρα, ώστε να σταματήσει κάθε μορφή αποκλεισμού ή περιθωριοποίησης και να στηριχθούν ουσιαστικά, οι πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού, όπως τα άτομα με αναπηρία.
Με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των αναπήρων στις αποφάσεις που θα ληφθούν και με τη στήριξη κάθε πολίτη, μπορούμε να αισιοδοξούμε ότι οι συνάνθρωποί μας αυτοί θα ζήσουν όπως δικαιούνται και όπως απαιτούν οι ιδιαίτερες ανάγκες τους, σε μια Ελλάδα της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης».
EFENPRESS