18.11.09

TAMΣ "Ιωνάς 09"



Posted: 17 Nov 2009 01:40 PM PST

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας την τη 19η Νοεμβρίου 2009 θα διεξαχθεί στη θαλάσσια περιοχή του Κεντρικού Αιγαίου (μεταξύ Χίου – Σάμου), καθώς και στον υπερκείμενο εναέριο χώρο η διακλαδική άσκηση "ΙΩΝΑΣ - 09".
Πρόκειται για άσκηση μεσαίας κλίμακας, η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ, με τη συνδρομή των Γενικών Επιτελείων Ναυτικού και Αεροπορίας.
Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο ότι η περίοδος διεξαγωγής της άσκησης είχε προγραμματιστεί εδώ και αρκετό καιρό και δεν έχει σχέση με εκπαιδευτικές δραστηριότητες των απέναντι..

Στην ΤΑΜΣ, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τους Μείζονες Επιχειρησιακούς Σχηματισμούς (ΑΣ, ΑΤΑ, ΔΑΥ), θα συμμετέχει το Λιμενικό Σώμα με σκάφη του, καθώς και το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ). Σκοπός της ασκήσεως (η οποία διεξήχθη για πρώτη φορά περυσι) είναι να παρουσιασθεί η ικανότητα αντίδρασης του συστήματος Έρευνας – Διάσωσης (Ε –Δ) και του βαθμού εκπαίδευσης των εμπλεκομένων δυνάμεων.

Οι ασκούμενοι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν δύο επεισόδια Ε-Δ. Το πρώτο αφορά στην Ε-Δ ατόμων σε κίνδυνο στη θάλασσα μετά από αεροπορικό ατύχημα και το δεύτερο σε επιχείρηση Ε-Δ ατόμων σε κίνδυνο μετά από ναυάγιο.Στην ΤΑΜΣ συμμετέχουν 1 Φρεγάτα με οργανικό Ελικόπτερο, 2 Κανονιοφόροι, 1 Αφος C-130, 2 Ε/Π SAR, 2 ζεύγη Μαχητικών Αφων, προσωπικό της ΔΥΚ και 31 ΜΕΕ. Την άσκηση θα παρακολουθήσει επί Φρεγάτας η ηγεσία των ΕΔ.
en kripto/ EFENPRESS