30.11.09

Aποκλειστικό: ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΚΛΕΜΜΕΝΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΤΟΥ Super Puma !





Επιβεβαίωση του εντοπισμού του κλεμμένου κινητήρα.
Posted: 29 Nov 2009 02:43 PM PST

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Εν Κρυπτώ τελικά βρέθηκε ολόκληρος ο κινητήρας του Super Puma που είχε κλαπεί από το 202 ΚΕΑ προ μερικών εβδομάδων.
Να θυμίσουμε ότι στις 5/11 στην ιστοσελίδα zougla.gr είχε δημοσιευθεί με ";" η είδηση ότι ίσως βρέθηκε εξάρτημα του κινητήρα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.
Όπως μάθαμε τα κλιμάκια των υπηρεσιών ασφαλείας εντόπισαν ακέραιο τον κινητήρα εντός εμπορευματοκιβωτίου (container) στον χώρο του λιμανιού της Ηγουμενίτσας. Προοριζόταν να εγκατασταθεί σε κάποιο "τσιγαράδικο", όπως ονομάζονται τα ταχύπλοα που χρησιμοποιούν οι λαθρέμποροι για την μεταφορά λαθραίων.

Με την εγκατάσταση τέτοιων κινητήρων, οι επιδόσεις των σκαφών "εκτοξεύονται" και η "αναχαίτιση" τους από τα πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος καθίσταται σχεδόν αδύνατη. Σε αυτό το σημείο να πούμε ότι η εγκατάσταση κινητήρων turboshaft σε αγωνιστικά ταχύπλοα είναι σύνηθες φαινόμενο στο εξωτερικό και υπάρχουν αρκετές εταιρίες που ασχολούνται με αυτό τον τομέα (βλέπε φωτογραφίες)

Σημειώνεται ότι προ μηνών στην Κέρκυρα ένα τέτοιας χρήσεως "τσιγαράδικο" ταχύπλοο σκάφος με τρεις εξωλέμβιους κινητήρες ισχύος 250 ίππων έκαστος, είχε "αναχαιτιστεί" από το πλήρωμα σκάφους του Λιμενικού Σώματος που άνοιξε πυρ και το συνέλαβε. Μήπως η "απώλεια" αυτή των λαθρεμπόρων, έχει κάποια σχέση με την κλοπή του κινητήρα του Super Puma;
en kripto/EFENPRESS