19.11.09

Ασκηση εναέριου ανεφοδιασμού ελληνικών F-16 με ισραηλινό KC-707-302



19-11-2009 16:47:52
Άσκηση εναέριου ανεφοδιασμού μεταξύ της πολεμικής αεροπορίας και της ισραηλινής Αεροπορίας θα διεξαχθεί μέχρι το τέλος του έτος όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες του defencenet.gr.

Στην άσκηση από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχει μεγάλος αριθμός F-16 και από ισραηλινής ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού KC-707-302 (Saknai) της 120ης Μοίρας η οποία εδρεύει στο αεροδρόμιο Ben Gurion στο Τελ Αβίβ. Είναι η δεύτερη άσκηση εναέριου ανεφοδιασμού μεταξύ των δύο χωρών τα τελευταία δύο χρόνια.

Η πρώτη είχε γίνει μετά την επίσης κοινή άσκηση Glorious Spartan, προκειμένου να επιστραφούν τα καύσιμα που είχαν διατεθεί στα ισραηλινά αεροσκάφη από τα ελληνικά αεροδρόμια. Επίσης θα πρόκειται για τη δεύτερη άσκηση εναέριου ανεφοδιασμού τους τελευταίους τρείς μήνες για τα ελληνικά μαχητικά. Πριν από ένα μήνα στο Ιόνιο μαχητικά από όλες τις Μοίρες της Π.Α είχαν διεξαγάγει άσκηση εναερίου ανεφοδιασμού με αμερικανικό αεροσκάφος KC-135.

Αντίθετα αναβλήθηκε για τεχνικούς λόγους η ελληνο-ισραηλινή άσκηση CSAR που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί μεταξύ 6 και 13 Δεκεμβρίου στην Ανδραβίδα.
defencenet/EFENPRES