17.11.09

Σε ισραηλινή φυλακή εξαφανισμένος εδώ και δύο χρόνια Ιρανός στρατηγός



Ο Ιρανός στρατηγός που εξαφανίσθηκε εδώ και δύο χρόνια, βρίσκεται σε ισραηλινή φυλακή, σύμφωνα με πληροφορίες ιρανικής ιστοσελίδας.

Ο Ιρανός στρατηγός Αλί Ρεζά Ασγάρι, ο οποίος εξαφανίσθηκε εδώ και δύο χρόνια στην Τουρκία, βρίσκεται σε ισραηλινή φυλακή, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα των ιρανικών εφημερίδων που επικαλούνται πληροφορίες της ιρανικής ιστοσελίδας Alef.

Ο στρατηγός Αλί Ρεζά Ασγάρι, υφυπουργός Αμυνας της κυβέρνησης του μεταρρυθμιστή προέδρου Μοχάμαντ Χαταμί και πρώην διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης, εξαφανίσθηκε τον Φεβρουάριο 2007 κατά τη διάρκεια ιδιωτικής του επίσκεψης στην Κωνσταντινούπολη.

«Δύο χρόνια ερευνών από τα αρμόδια όργανα δείχνουν ότι ο Αλί Ρεζά Ασγάρι κρατείται στις φυλακές του ισραηλινού καθεστώτος. Ο κ. Ασγάρι απήχθη από τη Μοσάντ και τις γερμανικές και βρετανικές υπηρεσίες και μεταφέρθηκε στο Ισραήλ», αναφέρεται στην ιστοσελίδα Alef.

Ορισμένα μέσα ενημέρωσης είχαν τότε γράψει ότι αυτομόλησε, ενώ η ισραηλινή κυβέρνηση είχε αρνηθεί κάθε σχέση με την εξαφάνισή του.

Τον Μάρτιο 2007 η Washington Post είχε γράψει ότι ο Ιρανός στρατηγός είχε φύγει με τη θέλησή του από το Ιράν και συνεργάζεται με δυτικές μυστικές υπηρεσίες δίνοντας πληροφορίες για τις σχέσεις ανάμεσα στο Ιράν και την οργάνωση Χεζμπολάχ.

www.kathimerini.gr/infognomon pol,/EFENPRESS