29.11.09

Τραμπουκισμούς καταγγέλλει ο Ψωμιάδης




Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2009, 13:32

«Φωτιά» στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία βάζει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Με επιστολή του στον Δημήτρη Σιούφα ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης αναφέρει ότι με τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο on line σύστημα καταστρατηγούνται τα συμφωνηθέντα και «δεν εγγυάται τη διαφάνεια και την αξιοπιστία της κορυφαίας εσωκομματικής διαδικασίας».

Νωρίτερα, και ενώ το ηλεκτρονικό σύστημα, βάσει του οποίου διεξάγεται η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, είχε πέσει πανελλαδικώς, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης κατήγγειλε τραμπουκισμούς και «μπραβιλίκια», προϊδεάζοντας για ρήξη στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ερωτηθείς για τις καταγγελίες Ψωμιάδη, ο Γιώργος Κουμουτσάκος αρκέστηκε στο να απαντήσει: "Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα".

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης εξαπέλυσε βαριές καταγγελίες για αδιαφάνεια στην εκλογική διαδικασία, από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, όπου προσήλθε το πρωί προκειμένου να ψηφίσει. Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για τραμπουκισμούς και εγκάθετους «οι οποίοι λένε να μην ψηφίσετε Ψωμιάδη». «Υπάρχουν μπράβοι που εκφοβίζουν, δεν επιτρέπουν σε δικούς μου ανθρώπους να πλησιάσουν τα εκλογικά κέντρα και δεν δίνουν ψηφοδέλτια», πρόσθεσε.

«Προσπάθησα ενάμιση μήνα να μείνω μακριά από οξύτητες, από αιχμές και την εμπόλεμη ζώνη. Μίλησα για ενότητα. Επισήμανα την προηγούμενη Τρίτη για πιθανά προβλήματα, γιατί εγώ αυτά εισέπραττα από την περιοδεία μου που έκανα σε όλη την επικράτεια. Σήμερα δικαιώνομαι. Εύχομαι η οργανωτική επιτροπή να βρει τη λύση», δήλωσε ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης.

Στη χθεσινή, τελευταία προεκλογική του εμφάνιση, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είχε τονίσει ότι σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση η διαφάνεια θα πρέπει να είναι το Α και το Ω.

Συναισθηματικά φορτισμένος, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, «δικαιωμένος», όπως είπε, για όσα χθες ανέφερε, δήλωσε ότι αύριο θα πάρει τις αποφάσεις του. «Κάποιοι ενοχλήθηκαν. Θα μιλήσω και αλίμονο τους», πρόσθεσε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ.

Είναι εμφανές, πλέον, ότι μετά από τις δηλώσεις-φωτιά του Παναγιώτη Ψωμιάδη, τίποτα στη Νέα Δημοκρατία δεν θα παραμείνει ίδιο. Σε συνάρτηση άλλωστε με τα προβλήματα στο online σύστημα και την οργή των απλών ψηφοφόρων, οι οποίοι έφυγαν άπραγοι από τα εκλογικά κέντρα, η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του επόμενου προέδρου της ΝΔ θα αποτελέσει θέμα πολεμικής αντιπαράθεσης των προεδρικών στρατοπέδων -και όχι μόνο. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναλυτών, η επόμενη μέρα στη ΝΔ δύσκολα θα είναι τόσο ενωτική όσο ευαγγελίζονταν οι υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος.
zougla.gr