27.11.09

Κοινές ελληνογαλλικές ασκήσεις



ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 27 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2009


ΣΕ ΚΟΙΝΕΣ αεροναυτικές ελληνογαλλικές ασκήσεις θα συμμετάσχει από 1 έως 8 Δεκεμβρίου το εκσυγχρονισμένο γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ».

Η συνεκπαίδευση που θα γίνει στο Αιγαίο, νοτίως της Πελοποννήσου και κοντά στην Κρήτη, εντάσσεται στο πλαίσιο της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας και Γαλλίας.
Εκτός από το αεροπλανοφόρο- από το οποίο θα εξορμούν αεροσκάφη Rafale, Super Εtendard, Ηawkeye και ελικόπτερα- συμμετέχουν από γαλλικής πλευράς 4 φρεγάτες και αντιτορπιλικά, ένα υποβρύχιο κι ένα πετρελαιοφόρο.
Από ελληνικής πλευράς δύο φρεγάτες, 5 πυραυλάκατοι, 5 κανονιοφόροι, δύο πλοία γενικής υποστήριξης, αρκετά μαχητικά και άλλα στρατιωτικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και μονάδες ραντάρ. Επίσης, η 31η Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας- Διάσωσης Μάχης της Αεροπορίας.

Όπως λένε γαλλικοί διπλωματικοί κύκλοι, «η επιλογή μιας επίσκεψης στην Ελλάδα αναδεικνύει τη στρατηγική συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γαλλία σύμφωνα με την επιθυμία που εξέφρασε ο πρόεδρος Σαρκοζί, σχετικά με τη “νέα συμμαχία” που είχε προτείνει κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ελλάδα το 2008».

NEA


infognomon politics/EFENPRESS