29.11.09

ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ.

Η γρίπη σταματά τις σχολικές εκδρομές
Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2009, 12:53

Η γρίπη σταματά και τις εκδρομές, καθώς τα προληπτικά μέτρα αποθαρρύνουν τους γονείς να επιτρέψουν στα παιδιά τους να συμμετάσχουν στις σχολικές εκδρομές είτε προς το εξωτερικό είτε προς το εσωτερικό.

Οι οδηγίες του Υπουργείου έχουν ως εξής:


- Πριν από την πραγματοποίηση όλων των εκδρομών οι γονείς, εκτός από την υπεύθυνη δήλωση για την έγκριση συμμετοχής των παιδιών τους, θα διαβεβαιώνουν ότι αυτά δεν παρουσιάζουν συμπτώματα γριπώδους συνδρομής.

- Για τις εκδρομές έως το τέλος του έτους συνιστάται τα παιδιά που παρουσιάζουν συμπτώματα να μη συμμετέχουν.

- Κατά την εκδρομή πρέπει να διασφαλίζεται η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των μαθητών σε περίπτωση νόσησης (ιδιαίτερα για τις εκδρομές στο εξωτερικό).

- Κάθε σχολείο που αναστέλλει τη λειτουργία λόγω γρίπης θα πρέπει να παραμένει ανοικτό με προσωπικό ασφαλείας. Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί θα είναι στη διάθεση του Γραφείου και Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

- Σε περίπτωση αναστολής λειτουργίας τμήματος ή τμημάτων αλλά όχι της σχολικής μονάδας, οι εκπαιδευτικοί των συγκεκριμένων τμημάτων θα προσέρχονται κανονικά στην εργασία τους έως τη λήξη του ωραρίου τους, ώστε να καλύψουν κενά απόντων εκπαιδευτικών.

- Η σχολική μονάδα προχωρεί σε αναστολή λειτουργίας μόνο στην περίπτωση που απουσιάζει πάνω από το 50% των εκπαιδευτικών.

Πηγή: kavalanet.gr