26.11.09

Άδωνις Γεωργιάδης: Αν χρειασθεί θα κατεβάσουμε τον κόσμο στους δρόμους



Posted: 25 Nov 2009 09:29 AM PST

ΕΡΩΤΗΣΗ:
Ως κόμμα προβάλλετε κυρίως την ομολογουμένως αξιόλογη κοινοβουλευτική σας δραστηριότητα. Θεωρείτε όμως, ότι είναι αρκετή αυτή για να αντιμετωπιστούν τα σημαντικά εθνικά και κοινωνικά προβλήματα της χώρας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Δεν έχουμε μόνο κοινοβουλευτική δραστηριότητα. Έχουμε πολυποίκιλη δράση. Η κοινοβουλευτική μας δράση, αν θέλετε, έτυχε μεγαλύτερης αναγνωρίσεως, γιατί όπως ξέρετε, ακόμη και οι πιο φανατικοί μας ιδεολογικοί αντίπαλοι, κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, αναγνώρισαν το έργο μας. Πιστεύω δε βάσιμα ότι η νέα μας κοινοβουλευτική ομάδα θα κάνει το ίδιο και ακόμη καλύτερα. Όμως δεν έχουμε μόνο αυτή. Βρισκόμαστε κάθε μέρα στην τηλεόραση, όπου καλώς ή κακώς κρίνονται πολλά. Εκεί που χρειάζεται, κατεβάζουμε τον κόσμο στους δρόμους. Να σας θυμίσω ότι έχουμε κάνει το συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη για το ζήτημα της Μακεδονίας. Να σας θυμίσω στο Σύνταγμα για την μη ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. Όλα τα μέσα θα χρησιμοποιηθούν, αναλόγως ποιο θεωρούμε κάθε φορά ότι είναι το πιο χρήσιμο για την επίτευξη του σκοπού μας. Αυτό που δεν θα κάνουμε, είναι να αφήσουμε να μας παρασύρουν κάποιοι, στην δική τους λογική. Αυτό δεν θα το κάνουμε. Όταν κρίνουμε ότι χρειάζεται η μάχη, θα γίνεται κοινοβουλευτικά. Όταν κρίνουμε ότι χρειάζεται, η μάχη θα γίνεται τηλεοπτικά. Όταν κρίνουμε ότι χρειάζεται στο πεζοδρόμιο. Με την εμπνευσμένη ηγεσία του Γιώργου Καρατζαφέρη και τις κινήσεις μας, θα σχεδιάζουμε την στρατηγική μας, για να έχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Και ποιό είναι το αποτέλεσμα; αυτό που μετράει: 1) να εμποδίσουμε την αθρόα προσέλευση μεταναστών στην Ελλάδα. Θεωρούμε ότι πρέπει με κάθε τρόπο να καταστεί σαφές, ότι η λαθρεομετανάστευση είναι τεράστιο εθνικό πρόβλημα. 2) Να πείσουμε την ελληνική κοινωνία ότι η απόδωση του Μακεδονισμού, διά της σύνθετης ονομασίας στα Σκόπια, είναι καταστροφική. Η νομιμοποίηση τους. Να αποτρέχουμε τον συμβιβασμό. 3) Να πείσουμε τους Έλληνες, ώστε να καταλάβουν ότι η ενδεχόμενη ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., που δεν είναι καθόλου αυτονόητο ότι δεν θα γίνει λόγω αντιρρήσεων άλλων χωρών, θα σημάνει αυτόματα την ακύρωση των επιπτώσεων της Επαναστάσεως του 1821. Θα γίνουμε αυτόματα δορυφόρος της Τουρκίας.
Αυτές είναι τρεις μεγάλες μάχες μας. Και θα προσθέσω άλλη μία. Θα δώσουμε μάχη για μεγαλύτερη κοινωνική Δικαιοσύνη στην Ελλάδα, διότι το άνοιγμα της ψαλίδας όπως γίνεται αυτή την στιγμή, μεταξύ πλουσίων και φτωχών, θα οδηγήσει σε κοινωνική και εθνική αποδόμηση.
vendeta/EFENPRESS