21.11.09

Αφγανιστάν: Μακελειό εκεί που θα αναπτυσσόταν το ΤΕΣΑΦ !



20-11-2009 08:17:41

Επίθεση αυτοκτονίας και νέα σφαγή στο Αφγανιστάν, αυτή τη φορά και με μια "ελληνική" ιδιαιτερότητα: Η επίθεση έγινε στην Φαράχ, την πόλη που θα αποτελούσε την βάση του ΤΕΣΑΦ σε περίπτωση που μετακινείτο από την Καμπούλ! Το defencenet.gr, είχε εγκαίρως σημειώσει, όταν αποκαλύφθηκε το σημείο μετακίνησης που θα ήταν η Φαράχ-και όχι η Χεράτ, ότι στην Φαράχ "καίει το σίδερο", όπως είχε μεταδώσει στο δίκτυό μας ΝΑΤΟϊκός αξιωματούχος.

Το αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν 6 νεκροί και 36 τραυματίες. Το νέο μακελειό συνέβη σήμερα το πρωΐ σε πολυσύχναστο σημείο της πόλης του νοτιοδυτικού Αφγανιστάν, όπως ανακοίνωσε η αφγανική αστυνομία.

Συγκεκριμένα, βομβιστής που επέβαινε σε μοτοσικλέτα, πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε πάνω του στο κέντρο της Φαράχ, σε μια περιοχή όπου καθημερινά γίνεται η φόρτωση προϊόντων σε φορτηγά, τα οποία μεταφέρονταν στη βορειοδυτική μεγάλη πόλη Χεράτ.

«Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους ένας αξιωματικός της αστυνομίας. Όσον αφορά τους τραυματίες είναι όλοι τους άμαχοι », δήλωσε ο Φακίρ Αχμάντ Ασκάρ, διοικητής της αστυνομίας στη Φαράχ.

defencenet.gr/EFENPRESS