4.11.09

Αφορμή για επέμβαση;


ΤΕΤΆΡΤΗ, 04 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2009
Ισραήλ. Η Χαμάς διαθέτει ρουκέτα που μπορεί να πλήξει το Τελ Αβίβ, σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους.


Το ισλαμικό κίνημα Χαμάς, που ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας, έκανε προσφάτως δοκιμαστική βολή μίας ρουκέτας που θα μπορούσε να πλήξει στόχο στο Τελ Αβίβ, σύμφωνα με αξιωματούχους του ισραηλινού στρατού.

Η Χαμάς ενίσχυσε και βελτίωσε το οπλοστάσιό της μετά τον πόλεμο με το Ισραήλ, σχεδόν πριν από ένα χρόνο, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντάνι 'Αγιαλον, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, σε συνάντηση με ξένους δημοσιογράφους.

'Αλλος Ισραηλινός αξιωματούχος ανέφερε ότι η Χαμάς εκτόξευσε ρουκέτα που έπεσε στη Μεσόγειο, αφού διήνυσε απόσταση 60 χιλιομέτρων, κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι με αυτές τις ρουκέτες μπορεί να πληγεί στόχος στο Τελ Αβίβ.

Ο στρατηγός 'Αμος Γιαντλίν, επικεφαλής της αντικατασκοπίας του στρατού, μιλώντας στην επιτροπή εξωτερικών σχέσεων και άμυνας της Κνεσέτ, ανέφερε ότι η ρουκέτα είναι ιρανικής κατασκευής.
"Η Χαμάς, μαζί με το Ιράν, τη Συρία και τη Χεζμπολάχ, μπήκε στην οικογένεια των εχθρών που έχουν οπλοστάσιο που μπορεί να φτάσει στο κέντρο της χώρας", δήλωσε ο στρατηγός Γιαντλίν, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Κνεσέτ.

Το στρατιωτικό σκέλος της Χαμάς απέφυγε οποιοδήποτε σχετικό σχόλιο.
Ο Φαουζί Μπαρχούμ, εκπρόσωπος του πολιτικού σκέλους της Χαμάς, δήλωσε ότι "τα όσα λέει ο εχθρός για την κατοχή όπλων από τη Χαμάς είναι κατασκευασμένα και πρόσχημα για επίθεση".
Σύμφωνα με τη Χαμάς το Ισραήλ έχει στόχο να στρέψει την προσοχή της κοινής γνώμης από την έκθεση Γκόλντστοουν, που είναι επικριτική για τον ισραηλινό στρατό.

ΕΞΠΡΕΣΣ/ινφογνώμων πολιτικά