26.11.09

Σύσκεψη Μιχ. Χρυσοχοϊδη, με στελέχη των ΛΣ, ΕΛΑΣ και ΕΥΠ




ΤΕΤΆΡΤΗ, 25 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2009


Η διακλαδική συνεργασία μεταξύ των τριών Σωμάτων ασφαλείας ήταν το μοναδικό θέμα που απασχόλησε την πολύωρη σύσκεψη που είχε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Μ. Χρυσοχοΐδης με τους υψηλόβαθμους επιτελείς της ηγεσίας της ΕΛΑΣ της ΕΥΠ και του Λιμενικού Σώματος.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η κατάρτιση ενιαίου σχεδίου δράσης για τη θωράκιση των συνόρων της χώρας, ειδικά από τα κυκλώματα προώθησης μεταναστών, που στερούνται ταξιδιωτικών εγγράφων, αλλά και ναρκωτικών από τα μέλη των διεθνούς δράσης κυκλωμάτων.

Σύμφωνα με τον υπουργό, στρατηγικός στόχος είναι να δημιουργηθούν συνθήκες αποτροπής, ώστε να μην χρησιμοποιείται η χώρα, ως διαμετακομιστικό κέντρο μεταναστών από την Ανατολή και την Β. Αμερική προς την Κεντρική, Δυτική και Β. Ευρώπη.

Στην πολύωρη σύσκεψη κατέθεσαν τις απόψεις τους λιμενάρχες βασικών λιμανιών της χώρας, αστυνομικοί διευθυντές των αντίστοιχων περιοχών, ενώ παρών ήταν και ο Ιταλός αστυνομικός - συνάδελφος της Ιντερπόλ.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος αποφασίστηκε η δημιουργία διακλαδικού οργάνου με τη συμμετοχή των αρχηγών της ΕΛ.ΑΣ και του Λ.Σ., των γενικών γραμματέων Δημόσιας Τάξης και Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας, των διοικητών της ΕΥΠ και του ειδικού συμβούλου, Φώτη Νασιάκου.

Επιπλέον, για την ενίσχυση του ελεγκτικού μηχανισμού θα ζητηθεί από τους Οργανισμούς Λιμένων να τηρούν τον Κώδικα ISPS Cod.
news.ert.gr


infognomon pol,/EFENPRESS