30.11.09

Έγκλημα στο Νιέφσκι Εξπρές


ΔΕΥΤΈΡΑ, 30 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2009



Ως την πλέον αιματηρή τρομοκρατική επίθεση των τελευταίων 5 χρόνων στη Ρωσία- εκτός της περιφέρειας Βορείου Καυκάσου χαρακτηρίζουν Ρώσοι αξιωματούχοι τον εκτροχιασμό του «Νιέφσκι Εξπρές», καθώς στις ράγες εντοπίστηκαν υπολείμματα αυτοσχέδιας βόμβας. Η χώρα έχει βυθισθεί στο πένθος και όλοι αναρωτιούνται εάν πρόκειται για την αρχή ενός νέου κύκλου βίας.

O απολογισμός από τον εκτροχιασμό του τρένου που συνδέει τη Μόσχα με την Αγία Πετρούπολη, την Παρασκευή το βράδυ, είναι μέχρι στιγμής 25 νεκροί, 85 τραυματίες - εκ των οποίων 21 σε σοβαρή κατάσταση-, ενώ αγνοούνται 26. Κάτω από την αμαξοστοιχία εξερράγη αυτοσχέδια βόμβα ισχύος αντίστοιχης με 8 κιλά ΤΝΤ, προκαλώντας κρατήρα βάθους 2 μέτρων στις ράγες εκτροχιάζοντας τα 3 τελευταία βαγόνια σχεδόν στο μέσο της διαδρομής.

Τα τηλεοπτικά δίκτυα όλο το Σαββατοκύριακο ματαίωσαν τα ψυχαγωγικά τους προγράμματα και σε όλους τους χθεσινούς ποδοσφαιρικούς αγώνες τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων. Σκηνές θρήνου εκτυλίχθηκαν στα νεκροτομεία καθώς συγγενείς κλήθηκαν να αναγνωρίσουν τα θύματα.


infognomon pol./EFENPRESS