6.11.09

Ο ποδηλατόδρομος της Θεσσαλονίκης και η … αλήθεια



newsblog | Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009 | 10:45


Όποιος δεν θέλει να δει την αλήθεια για τον ποδηλατόδρομο της Θεσσαλονίκης, εθελοτυφλεί. Προφανώς το έργο είναι προς τη θετική κατεύθυνση και μπορεί να εμπνεύσει μια διαφορετική κουλτούρα μετακινήσεων.
Όμως, ο τρόπος με τον οποίο έγινε, δημιούργησε πολλαπλάσια προβλήματα. Στην οδό Πολυτεχνείου, ο ποδηλατόδρομος «έδιωξε» τα σταθμευμένα αυτοκίνητα, τα οποία κατέλαβαν πλέον μία λωρίδα κυκλοφορίας.
Αποτέλεσμα; ένας δρόμος με τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας στο συγκεκριμένο σημείο, να έχει πλέον μόνο δύο.
Διότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο αν και ποιοί σταθμεύουν εντός του ποδηλατοδρόμου. Είναι και τί πλάτος δρόμου απέμεινε για να κινηθούν τα αυτοκίνητα, ώστε να μην επιβαρύνεται – που επιβαρύνεται – περισσότερο η κυκλοφορία των οχημάτων.
Επιπρόσθετα, το υλικό που επιλέχθηκε για να χρησιμοποιηθεί ως διαχωριστικό και το οποίο αντικατέστησε τα κολωνάκια που είχαν μπει στην αρχή, όχι μόνο δεν είναι αποτρεπτικό για την είσοδο αυτοκινήτων, αλλά είναι και επικίνδυνο.
Προχειρότητες στο σχεδιασμό και την εφαρμογή ιδεών που σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσαν να εμπνέουν…

Υ.Γ: Και μία απλή ερώτηση: Προηγήθηκε μελέτη των επιπτώσεων στην κυκλοφορία των οχημάτων από την κατασκευή του ποδηλατόδρομου;

ΣΧΟΛΙΟ:
-Και μόνη της η εικόνα μιλάει.Ούτε ένα ποδήλατο δεν κυκλοφορεί στο...ποδηλατόδρομο-φιγούρα !
-Ξοδεύτηκαν τεράστια ποσά, στένεψαν τους δρόμους, έδιωξαν τα αυτοκίνητα που μπορούσαν να σταματήσουν για λίγο να ψωνίσουν κάτι από τα καταστήματα της περιοχής, έβαλαν τα ηλίθια και επικίνδυνα διαχωριστικά που μπορούν να ανατρέψουν άνετα οποιοδήποτε δίκυκλο τα ακουμπήσει και όλα αυτά για να λένε ότι έχουν ...ποδηλατόδρομο (θα έλεγα για κάτι που έπαθε η φοράδα στο αμπέλι, αλλά άσε...)
* Φτιάξτε καμιά λακκούβα, φτιάξτε το βιολογικό καθαρισμό να ξεβρομίσει ο Θερμαϊκός, που έχουμε γίνει ρεζίλι σε όλο το κόσμο και αφήστε όσους θέλουν να κάνουν ...ποδήλατο να το κάνουν στη παραλία να αναπνέουν και τη θαλάσσια ...αύρα με εμπλουτισμένο υδρόθειο- προϊόν της αδιαφορίας σας- και αφήστε τα ποδήλατα, τα Μέγαρα και τις...υποθαλάσσιες αρτηρίες.....!!!!
* Φτάνει πια η φαντασίωση η επίδειξη το παπιόν και οι...κορδέλες...
EFENPRESS.

ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ:

Αμφιβάλλω αν προηγήθηκε μελέτη των επιπτώσεων στην κυκλοφορία. Αμφιβάλλω αν

Black-eyed | Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009 | 10:59

Αμφιβάλλω αν προηγήθηκε μελέτη των επιπτώσεων στην κυκλοφορία. Αμφιβάλλω αν υπήρξε γενικά μια σοβαρή μελέτη. Δεν είναι δυνατόν για παράδειγμα στην Αγίου Δημητρίου να φτιάχνουν ποδηλατόδρομο με τα πλαστικά-ελαστικά κολωνάκια που δεν εμποδίζουν τα αυτοκίνητα να ανεβαίνουν στα πεζοδρόμια (λες και δεν ήξεραν το πρόβλημα), στη συνέχεια να βγάζουν τα κολωνάκια και να βάζουν τα διαχωριστικά και στη συνέχεια να τοποθετούν σιδερένια κολωνάκια στο πεζοδρόμιο ώστε να αποτρέψουν το παρκάρισμα. Ξήλωνε και ξαναξήλωνε και αυτό σημαίνει χρήματα πεταμένα…

Έτσι είναι ακριβώς! Γιατί το θέμα είναι και να διευκολύνεις

newsblog | Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009 | 12:56

Έτσι είναι ακριβώς! Γιατί το θέμα είναι και να διευκολύνεις τους ανθρώπους που μέχρι χθες χρησιμοποιούσαν το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς (λίγοι, είναι η αλήθεια) και να εμπνεύσεις και άλλους ανθρώπους για να χρησιμοποιήσουν το ποδήλατο, αλλά και να μη δημιουργήσεις πρόβλημα στην κυκλοφορία, ώστε να αναπτύξεις αυτόματα την απέχθεια στην όλη προσπάθεια. Εν πάσει περιπτώσει εμείς περιμένουμε την απάντηση για το αν υπήρξε κυκλοφοριακή μελέτη, καθώς εξόφθαλμα ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι πολλές από τις χαράξεις έγιναν αυθαίρετα, απλά γιατί έτσι βόλευε…

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΠΩΣ Ο ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ | Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009 | 14:57

ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΠΩΣ Ο ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΣ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΡΚΙΝΚ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ…ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ, ΟΥΤΕ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΜΙΚΡΑΙΝΟΥΝ ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ…ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΒΑΛΕ ΜΕΣΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΑ 40 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ, ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΕΛΕΙΩΣ..ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ