26.11.09

Παιδιά από την Σερβία στα Γιάννινα για Χριστούγεννα Θα φιλοξενηθούν από οικογένειες.



26/11/2009



Την Γιαννιώτικη φιλοξενία θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και αυτά τα Χριστούγεννα παιδιά και έφηβοι από την γειτονική Σερβία, χάρη στο πρόγραμμα φιλοξενίας τους σε οικογένειες, στο οποίο συμμετέχει φέτος, για μία ακόμη χρονιά, το τοπικό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Την πολύπλευρη σημασία του συγκεκριμένου προγράμματος τόνισε, η πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού Ιωαννίνων Βαρβάρα Παπαδοπούλου, κάνοντας ταυτόχρονα έκκληση στους Γιαννιώτες να συμβάλλουν στην επιτυχία του δηλώνοντας συμμετοχή σε αυτό.
Όπως είπε η κ. Παπαδοπούλου, «είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δώσουμε την δυνατότητα στα παιδιά αυτά από την γειτονική μας...

χώρα να ζήσουν αυτά τα Χριστούγεννα την οικογενειακή θαλπωρή που τους λείπει, να γνωρίσουν και να εκτιμήσουν τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις μας, τις ιδιαιτερότητες δηλαδή του πολιτισμού μας που θέλουμε να διαφυλάξουμε και να διαδώσουμε». Παράλληλα η Πρόεδρος του τοπικού Ε.Ε.Σ. αναφέρθηκε στην αξία της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο, που μπορεί να γίνει πράξη μέσω του προγράμματος φιλοξενίας παιδιών του Ερυθρού Σταυρού.

Μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον από οικογένειες της πόλης να συμμετάσχουν στο εν λόγω πρόγραμμα, που, σημειωτέον, υλοποιείται και κάθε καλοκαίρι στην περιοχή μας, είναι αρκετά μεγάλο, όμως όχι και απόλυτα ικανοποιητικό. Μέχρι και χθες είχαν κατατεθεί στον Ερυθρό Σταυρό έξι αιτήσεις για φιλοξενία ισάριθμων παιδιών από την Σερβία και είναι ακόμη σε εκκρεμότητα άλλες δύο. Τα παιδιά που θα έλθουν για ολιγοήμερη παραμονή στην πόλη μας είναι ηλικίας από 10 έως 17 ετών και θα μείνουν στα Γιάννινα για 15 ημέρες, από τις 20 Δεκεμβρίου έως τις 5 Ιανουαρίου. Μόνη προϋπόθεση, σύμφωνα με την κ. Παπαδοπούλου, για να συμμετάσχει κανείς στο πρόγραμμα είναι η καλή διάθεση!

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το χρονικό περιθώριο μέσα στο οποίο μπορούν ακόμη οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής λήγει το ερχόμενο Σάββατο, 28 Νοεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του τοπικού Παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού (Γ. Παπανδρέου 2, Μώλος) και στα τηλ.: 26510-26581 και 37417, ώρες 8 π.μ. με 2 μ.μ..

Epirus-Ellas/EFENPRESS