12.11.09

Ο ΘΥΡΕΟΣ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ



Το βασιλικό εθνόσημο του Ηνωμένου Βασιλείου, παραμένει το σήμα κατατεθέν του Κυπριακού Προεδρικού Μεγάρου. Από πού και ως που; Εφ’οσον από το 1960 η Κύπρος ανακυρήχθηκε ανεξάρτητο κράτος,
γιατί τα βασιλικά λιοντάρια σκεπάζουν το Προεδρικό μέγαρο; Αναμφίβολα πάντως, απαντά στο βασανιστικό ερώτημα των εθνικά σκεπτόμενων Ελλήνων Κυπρίων: γιατί οι πολιτικοί μας είναι ξενόδουλοι;

Το Βασιλικό Εθνόσημο του Ηνωμένου Βασιλείου χρησιμοποιείται επίσημα από τη Βασίλισσα της Αγγλίας. Ο θυρεός χωρίζεται σε 4 μέρη, που απεικονίζουν το πρώτο και το τέταρτο τεταρτημόριο τα τρία λιοντάρια, που φρουρούν την Αγγλία, ενώ στο δεύτερο ένα λιοντάρι και ένα διπλό σύμβολο της Σκωτίας και στο τρίτο μία άρπα, για την Ιρλανδία. Στο πάνω μέρος του θυρεού βρίσκεται ένα λιοντάρι που φοράει το αυτοκρατορικό στέμμα, ενώ στα αριστερά του θυρεού βρίσκεται ένα λιοντάρι, σύμβολο της Αγγλίας, με στέμμα, και στα δεξιά ένας μονόκερως, σύμβολο της Σκωτίας. Και τα δύο ζώα κρατούν το θυρεό.

Όταν στο συμβολικό επίπεδο, η βρετανική αυτοκρατορία συνεχίζει να εδρέυει επί του Κυπριακού Προεδρικού Μεγάρου, τότε δίνουμε και μεις την ευκαιρία στους Βρετανούς να μας συμπεριφέρονται ωσάν να είμαστε αποικία τους. Συνεχίζουμε να είμαστε ο δορυφόρος της βρετανικής αυτοκρατορίας!!
Να γιατί οι Βρετανοί μας υποτιμούν, μας απειλούν περί «τελευταίας ευκαιρίας», οι άγγλοι τουρίστες αγοράζουν παράνομα την κατεχόμενη ελληνική γη μας, η βρετανική διπλωματία μας μπλέκει στην αγγλοτουρκική συμπαιγνία του αφελληνισμού της νήσου μας: επειδή ο εκάστοτε Έλληνας Κύπριος Πρόεδρος αποδέχεται το θυρεό της βρετανικής αποικιοκρατίας στο Μέγαρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Επειδή κανείς τους δεν είχε πρώτα την προσωπική, και έπειτα την εθνική αξιοπρέπεια να κατεδαφίσει το σύμβολο της ντροπής, το σύμβολο που κατακάηκε τον Οκτώβριο του 1931, το σύμβολο που πολεμήθηκε από τα παιδιά της ΕΟΚΑ.

Ο εν λόγω βρετανικός θυρεός, η παραμονή των βρετανικών βάσεων στην πατρίδα μας, η αποστολή Ύπατου Αρμοστή στη Βρετανία (αντί πρέσβη), η υπεροχή της αγγλικής (αντί της ελληνικής γλώσσας) στην καθημερινότητα μας, αντιπροσωπεύουν τη συνέχιση της βρετανικής αποικιοκρατίας στην Κύπρο. Αντιπροσωπεύει την ισχύ της δουλικότητας αντί του εθνικού φρονήματος της πολιτικής μας ηγεσίας.
Όσο οι Έλληνες Κύπριοι υποτασσόμαστε, έστω σε συμβολικό επίπεδο, στο αγγλικό πρότυπο, κουλτούρα και τρόπο ζωής, να είμαστε σίγουροι ότι η Κύπρος θα παραμείνει σκλάβα... Σκλάβα του καταναλωτισμού και της ξενοδουλίας...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ /infognomon

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ:
Πράγματι, επιβεβλημένη είναι η αφαίρεση των συμβόλων της κατοχικής εξουσίας της πάλαι ποτέ ...διαλαμψάσης "Βρεττανικής Αυτοκρατορίας " από το Προεδρικό Μέγαρο, εκτός εάν αυτό παύσει να είναι Προεδρικό Μέγαρο και εγκατασταθεί σε άλλο χώρο.
Εξ άλλου, οι γηραιοί και άνευ οδόντων-πλέον- λέοντες δεν αποτελούν και ...έργο τέχνης!
EFENPRESS