2.11.09

Πρωτοφανές περιστατικό με επιβάτη των Κυπριακών Αερογραμμών.


Ενεργοποίησε τη τσουλήθρα διαφυγής και έγινε...καπνός!


Ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη χθες βράδυ σε πτήση των Κυπριακών Αερογραμμών.
Επιβάτης που θα ταξίδευε χθες στις 20:00 με την πτήση CY 348 για Αθήνα, εγκατέλειψε την τελευταία στιγμή το αεροσκάφος, ενεργοποιώντας μια από τις τσουλήθρες, που υπάρχουν στις εξόδους διαφυγής.
Για αρκετή ώρα επικράτησε πανικός στο αεροπλάνο, καθώς αυτό που εκτυλίχθηκε μπροστά στα μάτια των 158 επιβατών της... συγκεκριμένης πτήσης, προκάλεσε αναστάτωση.

Πρωταγωνιστής της ιστορίας είναι ο Ταβόρ Μορένο, με Ελληνίδα μητέρα και Πορτογάλο πατέρα, ναυτικός στο επάγγελμα.

Όταν ξεκίνησε η διαδικασία της απογείωσης και ο πιλότος έδωσε εντολή να ασφαλιστούν οι πόρτες του αεροσκάφους, ο νεαρός ζήτησε επίμονα να πάει στην τουαλέτα και πριν πάρει την άδεια του πληρώματος, έτρεξε προς αυτή την κατεύθυνση, τραβώντας το μοχλό της εξόδου κινδύνου.

Δύο δευτερόλεπτα αργότερα ενεργοποιήθηκε η τσουλήθρα διαφυγής και ο Μορένο τη χρησιμοποίησε και έγινε…καπνός. Ο μυστήριος νεαρός πέρασε το δίαυλο ανενόχλητος και εξαφανίστηκε πίσω από τα προστατευτικά συρματοπλέγματα του αεροδρομίου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου των Κυπριακών Αερογραμμών Κυριάκος Κυριακού είπε ότι η πτήση πραγματοποιήθηκε τελικά με δυόμιση ώρες καθυστέρηση.

Όπως είπε, οι επιβάτες άλλαξαν αεροσκάφος, που ευτυχώς υπήρχε διαθέσιμο, αφού προηγουμένως έγινε επανάληψη αναγνώρισης των αποσκευών τους και γενικά όλες οι διαδικασίες, που αφορούν θέματα ασφάλειας.

Σημείωσε ότι η σημερινή πτήση, που θα πραγματοποιούνταν με το ίδιο αεροσκάφος για Θεσσαλονίκη, έγινε με 50 επιβάτες λιγότερους, αφού όπως πρόσθεσε έτσι προβλέπουν οι διεθνείς κανονισμοί ασφάλειας.

«Το αεροπλάνο όταν είναι γεμάτο παίρνει ένα αριθμό επιβατών. Αυτοί οι επιβάτες είναι κατανεμημένοι κατά έξοδο κινδύνου. Στην περίπτωση που μια έξοδος κινδύνου δεν είναι ενεργοποιημένη, βάζεις πιο λίγους επιβάτες, ούτως ώστε στη περίπτωση που γίνει κάτι να μπορούν οι επιβάτες να διαφύγουν κανονικά, χωρίς να υπάρξει οποιοδήποτε πρόβλημα», εξήγησε.

Οι επιβάτες της σημερινής πτήσης ενημερώθηκαν και αποζημιώθηκαν για την ταλαιπωρία τους. Οι 50 επιβάτες που έμειναν πίσω θα ταξιδέψουν κανονικά αύριο Δευτέρα.

Η αστυνομία διερευνά την υπόθεση, ενώ έλαβε ήδη καταθέσεις από τους επιβάτες.
greece-salonika

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ:

*Μήπως ξέχασε να βάλει...BRILL-CREAM? (ιδέα για τη σχετική διαφήμιση!!!)