3.11.09

Τους συνέλαβαν πριν ληστέψουν τράπεζα


Χήτος Βασίλης

Δυο μέλη αλβανικής σπείρας, που διέπρατταν ληστείες τραπεζών, έπεσαν στα χέρια της αστυνομίας στον Πύργο της Ηλείας, λίγο πριν να εισβάλουν σε υποκατάστημα τράπεζας.

Οι κινήσεις του 27χρονου και του 29χρονου Αλβανού προκάλεσαν τις υποψίες των αστυνομικών, οι οποίοι διαπίστωσαν πως κινούνταν στην περιοχή με μοτοσικλέτα που είχαν κλέψει στις 21 Σεπτεμβρίου από το Παγκράτι Αττικής.

Οι ύποπτοι έφθασαν πάνοπλοι μέχρι την είσοδο της τράπεζας, όμως την τελευταία στιγμή αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς που τους είχαν ήδη στήσει ενέδρα. Προσπάθησαν να διαφύγουν, αλλά μετά από καταδίωξη ακινητοποιήθηκαν από άνδρες της Ασφάλειας Ηλείας περίπου τέσσερα χιλιόμετρα έξω από τον Πύργο. Μαζί τους είχαν δύο πιστόλια, μία Bereta με οχτώ σφαίρες των 9 χιλ. και ένα Makarov με έξι σφαίρες των 7,65 χιλ.

«Διερευνούμε», μας λέει ο αστυνομικός Επιθεωρητής Δ. Ελλάδας, Νίκος Σερέτης, «και τη συμμετοχή τους σε τρεις ληστείες που έγιναν το τελευταίο διάστημα στην περιοχή μας. Δυο στην Ηλεία και μια ληστεία στην Κάτω Αχαΐα».

Οι δυο δράστες είχαν και συνεργό, ο οποίος σκόπευε να τους παραλάβει με αυτοκίνητο και να τους μεταφέρει στην Αθήνα.

Zougla.gr