11.11.09

Συγχαρητήρια στην Κύπρο και τους Κυπρίους. Να μην διαλύσουμε αυτό το θαύμα προς χάριν των αμερικανοβρετανών.



Κύπρος: Σε λειτουργία το νέο αεροδρόμιο της Λάρνακας

Σε λειτουργία τέθηκε το πρωί το νέο και υπερσύγχρονο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας, σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για τις αερομεταφορές της Κύπρου.

Στις 7.19 έγινε η πρώτη άφιξη πτήσης των Κυπριακών Αερογραμμών από το Αμάν της Ιορδανίας. Το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν 62 επιβάτες, πέρασε κάτω από αψίδα νερού, την οποία σχημάτισαν οχήματα της πυροσβεστικής.

Τους επιβάτες υποδέχτηκαν ο Κύπριος υπουργός Συγκοινωνιών Νίκος Νικολαϊδης, εκπρόσωποι των Κυπριακών Αερογραμμών και της διαχειρίστριας εταιρείας του αεροδρομίου HERMES.

Στις 8.00 αναχώρησε το πρώτο αεροσκάφος, επίσης των Κυπριακών Αερογραμμών, για την Αθήνα. Οι υπόλοιπες αεροπορικές εταιρείες θα αρχίσουν τις πτήσεις τους από το νέο αερολιμένα στις 17 Νοεμβρίου.

Ο νέος Διεθνής Αερολιμένας Λάρνακας είναι τρεις φορές μεγαλύτερος από τον παλαιό, με δυνατότητα εξυπηρέτησης 7,5 εκατομμυρίων ταξιδιωτών το χρόνο.

Οι πρώτοι επιβάτες, ανάμεσά τους και αλλοδαποί, που πέρασαν το πρωί τις πύλες του νέου αεροδρομίου, δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την εικόνα την οποία αντίκρυσαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ναυτεμπορική/infognomon pol,