6.11.09

Κύπρος



Ημερομηνία: 06.11.2009 | 10:50
Έρευνες για το θάνατο του υπολοχαγού
Σήμερα η κηδεία του άτυχου Χαράλαμπου Χαραλάμπους


Φωτογραφίες Φίλιππος Χρήστου για www.kathimerini.com.cy

Τελείται σήμερα η κηδεία του 29χρονου Υπολοχαγού της Εθνικής Φρουράς Χαράλαμπος Χαραλάμπους από το Μένοικο, ο οποίος έχασε τη ζωή του χθες, εν ώρα καθήκοντος.

Ο Χαραλάμπους τραυματίστηκε θανάσιμα μετά από έκρηξη οπλοβομβίδας που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια καταμέτρησης πυρομαχικών στο πλαίσιο παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης του Λόχου. Άλλοι τρεις στρατιώτες της Δύναμης τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στις Πρώτες Βοήθειες του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Το τραγικό ατύχημα συνέβη σε Φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς, στη Λευκωσία, παρά τον κυκλικό κόμβο της Πύλης Πάφου.

Πιθανόν ανθρώπινο λάθος

Σε "ανθρώπινο λάθος" απέδωσε εκ πρώτης όψεως το σημερινό ατύχημα στην Εθνική Φρουρά, ο Υπουργός Άμυνας Κώστας Παπακώστας, ο οποίος είπε ότι τα αίτια του τραγικού ατυχήματος θα διαφανούν σύντομα, μετά από έρευνα που θα διεξαχθεί.

Για τη διακρίβωση των συνθηκών και αιτιών του θανατηφόρου ατυχήματος διεξάγονται έρευνες από πυροτεχνουργούς και μέλη του ΤΑΕ Λευκωσίας και της Εθνικής Φρουράς.

Στο χώρο του ατυχήματος μετέβη ο Ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους, για τη διενέργεια αυτοψίας και η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Αμυνας, η οποία διέκοψε τη συνεδρία της, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Γιαννάκη Ομήρου και στη συνέχεια μετέβη και ο Υπουργός Αμυνας Κώστας Παπακώστας, ο οποίος αποχώρησε από τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο κ. Παπακώστας εξέφρασε τη βαθιά του λύπη, λέγοντας ότι η ΕΦ έχασε έναν αξιωματικό της, ένα από τα παιδιά της. "Φυσικά" είπε, "τα αίτια του ατυχήματος θα διαφανούν μετά από έρευνα που θα γίνει. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι εύκολο τώρα να βγάλει κανείς συμπεράσματα. Εκ πρώτης όψεως έγινε αυτό που έγινε από ανθρώπινο λάθος. Πώς και γιατί θα διαφανεί από την έρευνα την οποία θα γίνει".

Η κηδεία του άτυχου Χαραλάμπους θα γίνει στον Ιερό Ναό Αγίου Κυπριανού στο Μένοικο, η ώρα 14:00.

www.kathimerini.com.cy