28.11.09

Το άγνωστο κρησφύγετο του Αλκέτ Ριζάι




Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2009, 21:59

Χήτος Βασίλης



Το πέμπτο κρησφύγετο του Αλκέτ Ριζάι αποκαλύφθηκε πριν από λίγες ώρες στο Χαλκούτσι Ωρωπού, σε μονοκατοικία δίπλα στη θάλασσα. To τέλειο καμουφλάζ, που παρείχαν στο σπίτι τα πυκνά δένδρα και η πλούσια βλάστηση κοντά στον μαντρότοιχο, ήταν ικανό να εμποδίζει την ορατότητα και διασφάλιζε την μυστικότητα των κινήσεων εντός αυτού «κρατώντας» μακριά κάθε αδιάκριτο βλέμμα.


Η κάμερα της zougla.gr βρέθηκε στην παραλιακή περιοχή, εκεί όπου όλο το καλοκαίρι είχαν βρει καταφύγιο οι πιο επικίνδυνοι δραπέτες.

Ο Βασίλης Παλαιοκώστας ήταν το αναπόσταστο μέλος της παρέας του Αλκέτ και της Σούλας Μητροπία, της γυναίκας-κομάντο που κατηγορείται πως φυγάδευσε με νοικιασμένο ελικόπτερο τους δυο άνδρες από τις φυλακές Κορυδαλλού, στις 22 του περασμένου Φεβρουαρίου.

Την παραδοχή γι αυτήν την αποκάλυψη κάνει ο ίδιος ο 35χρονος μιλώντας τηλεφωνικά στην Κυριακάτικη εφημερίδα «VΕΤΟ» μέσα από τις φυλακές Γρεβενών όπου και κρατείται.


Ο Αλκέτ Ριζάι οδηγείται στον εισαγγελέα
Ο βαρυποινίτης που έκανε «Χόλιγουντ» τις φυλακές Κορυδαλλού, δραπετεύοντας δυο φορές με ελικόπτερο μέσα σε διάστημα 2,5 ετών, μας αναφέρει πώς έφτασαν οι αστυνομικοί ανυποψίαστοι μέχρι την πόρτα αυτού του σπιτιού του και πώς ο ίδιος συνομίλησε μαζί τους.

Επίσης, μας αποκαλύπτει ότι στο Χαλκούτσι κατέληξαν και οι τρεις τους μετά τον πρώτο εντοπισμό τους στο Αλεποχώρι, παρακάμπτοντας δυο αστυνομικά μπλόκα που που βρέθηκαν στο δρόμο τους και τους αναζητούσαν.

ΕΡ: Μας προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες ή έστω κάποιοι γείτονες δεν κατήγγειλαν ακόμη στην αστυνομία ότι είχατε νοικιάσει σπίτι και στο Χαλκούτσι. Όπως δηλαδή έγινε με τα καταφύγιά σας στο Συκάμινο Ωρωπού και στον Φάρο Αυλίδας.

ΑΠ: Οι ιδιοκτήτες δεν διέμεναν στο Χαλκούτσι. Είναι άλλων δουλειά τώρα να βρουν που ζουν. Εμείς βρήκαμε το σπίτι από αγγελία, συναντήθηκε η Σούλα με την ιδιοκτήτρια, και αφού της έδωσε προκαταβολικά τα χρήματα οι άνθρωποι δεν μας ξαναενόχλησαν, με αποτέλεσμα να μην έχουν δει και τα πρόσωπα των υπολοίπων.

Το μόνο πρόβλημα που υπήρχε είναι ότι επειδη εκεί δίπλα ακριβώς έχει θάλασσα, τα σπίτια είναι περιζήτητα το καλοκαίρι επειδή έρχονται πολλοί Αθηναίοι και τα νοικιάζουν με τον μήνα. Εμείς υποτίθεται όμως ότι το θέλαμε και το χειμώνα. Έτσι κανονίστηκε να δίνουμε άλλο ενοίκιο, πιο ακριβό για το καλοκαίρι, και άλλο για τον χειμώνα.


Σκοπεύει να παντρευτεί την αγαπημένη του Σούλα μέσα στη φυλακή

ΕΡ: Είναι δυνατόν να μην βγαίνατε έξω για καφέ, για φαγητό ή έστω για ψώνια; Δεν σας αναγνώρισε κανείς από τις εικόνες στην τηλεόραση μετά τη σύλληψη σας;

ΑΠ: Για ψώνια συνήθως έβγαινε μόνο η Σούλα και μάλιστα πήγαινε πάρα πολύ συχνά στο σούπερ μάρκετ που βρίσκεται δίπλα από το καινούργιο κτήριο του αστυνομικού τμήματος Ωροπού. Για καφέ ή για φαγητό δεν πηγαίναμε ποτέ στην περιοχή. Στην προηγούμενη απόδραση, όταν κρυβόμουν στο Κιάτο, πήγα να την πατήσω σε μια ταβέρνα. Οι αστυνομικοί φοβήθηκαν τους υπόλοιπους πελάτες, μην γίνει συμπλοκή και δεν μου επιτέθηκαν για να με συλλάβουν. Προς στιγμή όμως το είδα στα μάτια τους πως με αναγνώρισαν. Από τότε ήμουν πολύ προσεκτικός.

ΕΡ: Μα καλά, δεν κάνατε ούτε μπάνιο στη θάλασσα;

ΑΠ: Εγώ έχω πάθος με τη θάλασσα, αλλά πήγαινα για μπάνιο μόνο νωρίς το πρωί ή κυρίως το βράδυ.

ΕΡ: Κολυμπούσε και ο Παλαιοκώστας; Ήξερε μπάνιο;

ΑΠ: Βεβαίως, τι νομίζετε, τα Τρίκαλα όπου μεγάλωσε μπορεί να μην έχουν θάλασσα αλλά έχουν ποτάμια. Αυτός, όμως, μέσα στη θάλασσα είναι έξω από τα νερά του. Δεν ήρεμει όταν ξέρει ότι κάποιοι έξω τον ψάχνουν. Δεν θέλω όμως να μιλήσω για τον φίλο μου τον Βασίλη από τη στιγμή που είναι -ευτυχώς- ακόμη δραπέτης, εξάλλου στο Χαλκούτσι δεν κάθισε πολύ καιρό, όπως εμείς.

ΕΡ: Απ' ό,τι αντιλαμβάνομαι, στο Χαλκούτσι παραμείνατε το περισσότερο διάστημα. Δεν έτυχε ποτέ να συναντήσετε αστυνομικούς στον δρόμο σας;


Το σπίτι στο Άνω Σούλι
ΑΠ: Όχι μόνο στον δρόμο μας, αλλά και στο σπίτι που μέναμε. Μπροστά από την αυλή υπάρχουν πολλά δέντρα που κάνουν ίσκιο. Εκεί, λοιπόν, είχαν έρθει κάτι τσιγγάνοι που πωλούσαν χαλιά και καρπούζια για να διανυκτερεύσουν. Μάλλον κάποιος τους κατήγγειλε και πλάκωσε η αστυνομία για να τους διώξει. Είχε νυχτώσει και έπινα μόνος μου μπίρες στη βεράντα, όταν ξαφνικά βλέπω ένα περιπολικό να σταθμεύει σχεδόν μπροστά μου και να ανοίγει το φάρο. Οι τσιγγάνοι άρχισαν αμέσως να φωνάζουν. Το λυκόσκυλο, ο Άρης, που είχα και στο Άνω Σούλι όταν μας πιάσανε, άρχισε να γαυγίζει. Τρέχω στην καγκελόπορτα και μου λέει ο ένας από τους δυο αστυνομικούς: «Δεν πιστεύω να βγεί έξω και να μας δαγκώσει». Μη φοβάσαι του λέω δεν έχει από πού να βγεί, υπάρχει παντού τοίχος και φράχτης.

Το γέλιο το έκανα στη συνέχεια όταν οι τσιγγάνοι έλεγαν στους αστυνομικούς πως «αν επιμείνετε να μας διώξετε θα φωνάξουμε τα κανάλια…»! Τελικά τα κατάφεραν και δεν έφυγαν.

ΕΡ: Στο Αλεποχώρι πώς μπορέσατε και ξεφύγατε από τόσο στενό αστυνομικό κλοιό;

ΑΠ: Όταν κυνήγησαν τον Παλαιοκώστα και αυτός αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το τζίπ του, έτρεξε με τα πόδια και ήρθε στη μεζονέτα, εγώ έψηνα στο μπαλκόνι κάτι κοψίδια, όταν τον βλέπω ξαφνικά μπροστά μου. «Πάμε να φύγουμε -μου λέει- μας την πέσανε». Βγήκαμε με τη Σούλα από το σπίτι με δυο αυτοκίνητα, στο ένα είχαμε και ανάψαμε αστυνομικό φάρο. ΄Ετσι το περιπολικό που βρήκαμε μέσα στο χωριό δεν μας σταμάτησε για έλεγχο. Σε μπλόκο πέσαμε, όμως, και όταν περνάγαμε τη διασταύρωση για το Πόρτο Γερμενό, εκεί υπήρχαν ήδη σταθμευμένα δυο αστυνομικά τζίπ και έκαναν ελέγχους. Η Σούλα ήταν μπροστά μας και οδηγούσε ένα αυτοκίνητο Skoda με τον αστυνομικό φάρο αναμμένο. Πίσω ακολουθούσαμε εμείς, οδηγούσα εγώ. Φάρο δεν είχα, διέθετα όμως μια σειρήνα που είχαμε αγοράσει στο εμπόριο και την έθεσα σε λειτουργία.

Όχι μόνο περάσαμε, αλλά μας χαιρέτησαν κιόλας! Εγώ είχα ένα μεγάλο τζιπ Audi και θα νόμιζαν ότι ο συνοδηγός μου, ο Βασίλης, είναι κάποιο μεγάλο… κεφάλι της αστυνομίας!

Το επόμενο… ραντεβού για τον Αλκέτ Ριζάι θα είναι όχι με την αστυνομία, αλλά με τη Σούλα, αφού όπως η ίδια ανέφερε σε τηλεοπτικό σταθμό, επιθυμεί να παντρευτεί τον αγαπημένο της, ώστε να έχει το δικαίωμα να τον συναντά μέσα στις φυλακές.

zougla.gr/EFENPRESS