2.11.09

Γιατί ο Καραμανλής έκανε τις εκλογές; – Μια άλλη άποψη



O τύπος και οι πολίτες απορούν για τον «παραλογισμό» και βαρύτατο σφάλμα του Καραμανλή, κατ’ εισήγησιν στελεχών του, να προκηρύξει τις εκλογές. Ουδείς επρόσεξε ότι η προκήρυξις έγινε την επομένη που ο Καραμανλής........ συνηντήθη στην Αθήνα με τον επικεφαλής του ΝΑΤΟ Ρασμούνσεν που αναμφίβολα αντιπροσωπεύει πανίσχυρα αμερικανοκατευθυνόμενα παγκόσμια κέντρα εξουσίας. Τι άραγε του είπε; Υπάρχει η υφέρπουσα φήμη ότι ο Ρασμούνσεν του εδήλωσε σκληρά ότι δεν είναι πλέον επιθυμητός από τα κέντρα αυτά και ότι αν παραμείνει θα υπάρχει πρόβλημα συνεχίσεως της δανειοδοτήσεως της Ελλάδος από τα πανίσχυρα (σιωνιστικά) τραπεζικά συγκροτήματα που διαχειρίζονται το τεράστιο ήδη ελληνικό δημόσιο χρέος.

Ο Καραμανλής, μη θέλοντας να σκάσει στα χέρια του η βόμβα της πτωχεύσεως της χώρας, προκήρυξε τις εκλογές εν γνώσει ότι θα τις χάσει (δεν περίμενε βεβαίως την τεράστια διαφορά του 10,5). Εάν αυτά αληθεύουν (είναι πιθανά, σύμφωνα με την κοινή λογική), αυτό που προκύπτει είναι: εάν ο Παπανδρέου είναι επιθυμητός στα κέντρα αυτά που τον στηρίζουν και επομένως υπάκουος στις επιθυμίες τους στα εθνικά μας ζητήματα (συμπεριλαμβανομένων και των αγωγών, ιδίως του South Stream), τότε τουλάχιστον η Ελλάς θα συνεχίσει να δανειοδοτείται και άρα οι μισθοί και οι συντάξεις θα συνεχίσουν να πληρώνονται.

Αυτό είναι το σημαντικώτερο, παρά την οδύνη κάθε Έλληνα Πατριώτη για την ενδεχόμενη πορεία των εθνικών μας θεμάτων στα χέρια Παπανδρέου. Έχω την γνώμη ότι στο βάθος της προσεχούς τετραετίας ή έστω οκταετίας, οι χειρισμοί στα εθνικά θέματα θα είναι κυρίως εκείνοι που θα προκαλέσουν την έκπτωση της εκλογικής δυνάμεως του Γ. Παπανδρέου, πέραν της οικονομικής πολιτικής του.
πηγη vendeta