1.11.09

ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ "ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΥ"



Απόδοση του στρατοπέδου στην κοινωνία

Του Σάκη Λαζαρίδη
εκπροσώπου της Κίνησης Πολιτών για το στρατόπεδο Καρατάσιου

Το “Καρατάσιου” μπορεί να αποτελέσει για τη Δυτική Θεσσαλονίκη έναν πολύτιμο πνεύμονα ζωής, έναν χώρο διαφυγής από τον ασφυκτικό κλοιό του μπετόν και των αυτοκινήτων. Είναι η τελευταία ευκαιρία για να αφήσουμε λίγο πράσινο στα παιδιά μας, να τους δώσουμε τη δυνατότητα να ζήσουν ανθρώπινα
Η απόδοση του πρώην στρατοπέδου στους πολίτες με ένα συνολικό σχεδιασμό για τη δημιουργία πάρκων και ανοιχτών χώρων αναψυχής αποτελεί λαϊκή απαίτηση. Αυτός είναι και ο υπέρτατος στόχος της “κίνησης πολιτών για το στρατόπεδο Καρατάσιου”, που γεννήθηκε από απλούς πολίτες της περιοχής. Θα παλέψουμε για να γίνει ο πράσινος παράδεισος των παιδιών μας. Ένας χώρος που θα αποπνέει στους πολίτες σεβασμό, αγάπη και ευαισθησία για το περιβάλλον. Γιατί με αυτά τα υλικά φτιάχνονται οι δρόμοι των παιδιών και όχι με τσιμέντο.
Περιμένουμε από τον πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου και τον συμπολίτη μας υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο να υλοποιήσουν τις προεκλογικές δεσμεύεις του ΠΑΣΟΚ για το πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου. Έτσι, θα κάνουν πραγματικότητα το όνειρο των κατοίκων της δυτικής Θεσσαλονίκης, που ζητούν ένα μεγάλο μητροπολιτικό πάρκο με ελεύθερους χώρους αναψυχής και πνεύμονες πρασίνου, ενώ παράλληλα θα βάλουν τις βάσεις για μια πράσινη πολιτική για την πόλη μας, διπλασιάζοντας τον μέσο όρο πρασίνου ανά κάτοικο από το 2,5 τ.μ. που είναι σήμερα.
Την ώρα που οι μετρήσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης χτυπάνε κόκκινο στη δυτική Θεσσαλονίκη, το Καρατάσιου θα μπορούσε να λειτουργεί ως φυσικό κλιματιστικό, φιλτράροντας και καθαρίζοντας τον αέρα της πόλης.
Περιμένουμε και τη βοήθεια της επιστημονικής κοινότητας του ΑΠΘ στην προσπάθεια δημιουργίας του μητροπολιτικού πάρκου και όχι να διεκδικεί χώρους για τη μεταστέγασή της σ’ αυτό.