4.11.09

ΤΟ ΝΕΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΤΑΣΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ



ΤΟ ΝΕΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΤΑΣΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
...
"ΠΑΡΕΛΑΒΑ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΕΘΝΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΩ "ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ" ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΛΟΓΟΥ ΔΙΕΘΝΩΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΗΔΕΜΟΝΑ"
...
Τον προσεχή Νοέμβριο εγκαινιάζεται το νέο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας και με επιστολή στον Τύπο ο Σίμος Α. Αγγελίδης εισηγείται όπως δοθεί η επίσημη ονομασία
" Αεροδρόμιο Τάσσος Παπαδόπουλος", το όνομα μιας εκ των μεγαλύτερων μορφών και προσωπικοτήτων της σύγχρονης κυπριακής και ελληνικής Ιστορίας. Η απόδοση κάποιου ονόματος σε αεροδρόμιο είναι μια πρακτική, η οποία έχει εφαρμοστεί σε πλειάδα αεροδρομίων του κόσμου. Υπενθυμίζονται ενδεικτικά τα ακόλουθα αεροδρόμια: Ελευθέριος Βενιζέλος, Ελλάδα, το Charles De Gaulle Γαλλία, το JFK ΗΠΑ, το Pierre Elliot Trudeau Καναδά, το W.A. Mozart Αυστρία, το Murcia-San Javier Ισπανία, το Manaus Eduardo Gomes Βραζιλία, το Mora-Siljan Σουηδία, το Nicola Tesla Σερβία και το Antonio Canova Ιταλία. Η πρακτική αυτή είναι διαδεδομένη έως και επιβεβλημένη και αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής σε εξέχουσες προσωπικότητες ενός κράτους, οι οποίες εργάστηκαν άοκνα και συνέβαλαν θετικά για το καλό, ευημερία και ανάπτυξη της πατρίδας τους.

greek alert