28.11.09

Κραυγή αγωνίας των Εμπόρων τής Αθήνας : Μαζέψτε τώρα τους λαθρομετανάστες μικροπωλητές , γιατί καταστρεφόμαστε !!..



Posted: 27 Nov 2009 09:41 AM PST


Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών:
"Τώρα λύση στο θέμα του παρεμπορίου"
Αθήνα, Ελλάδα 26/11/2009 18:23 (ΑΠΕ)

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών πιστεύει ότι ''Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί το παρεμπόριο είναι η άμεση απαγόρευση κάθε υπαίθριας δραστηριότητας εκτός των νόμιμων λαϊκών αγορών και μόνο για προϊόντα γης και θάλασσας» όπως σημειώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών σε επιστολή του που εστάλη προς:
τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ.Θ.Πάγκαλο, τον υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ.Γ.Ραγκούση, τον υπουργό Οικονομικών κ.Γ.Παπακωνσταντίνου, την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα Λ.Κατσέλη, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.Μ.Χρυσοχοϊδη, τον πρόεδρο Αρείου Πάγου κ.Γ.Καλαμίδα, το νομάρχη Αθηνών κ.Ι.Σγουρό, τον δήμαρχο Αθηναίων κ.Ν.Κακλαμάνη, τον πρόεδρο Συνηγόρου του Πολίτη κ.Γ.Καμίνη, το γενικό γραμματέα Εμπορίου κ.Σ.Κομνηνό και το γενικό γραμματέα Καταναλωτή κ.Δ.Σπυράκο.

«Το εμπόριο ήδη πληρώνει πολύ ακριβά το λογαριασμό της οικονομικής κρίσης και των πολιτικών αντιμετώπισής που ακολουθούνται. Τα στοιχεία απεικονίζουν με το πιο πειστικό τρόπο την πτώση των πωλήσεων των μικρομεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων. Σε αυτό το ζοφερό οικονομικό περιβάλλον εκτός από την συρρίκνωση της ιδιωτικής κατανάλωσης το εμπόριο έχει να αντιμετωπίσει και την παράνομη δραστηριότητα του παραεμπορίου. Ήδη, οι κεντρικοί εμπορικοί δρόμοι και πλατείες της Αθήνας έχουν πλημμυρίσει από παράνομους υπαίθριους πωλητές που 'μέρα με την...

ημέρα πολλαπλασιάζονται και οι οποίοι εντελώς ανεξέλεγκτα και με προϊόντα αμφιβόλου προέλευσης, ποιότητας και νομιμότητας πωλούν ακόμα και μπροστά στις πόρτες των νομίμων και φορολογούμενων καταστημάτων την πραμάτεια τους. Τις περισσότερες φορές μάλιστα είναι τόσο προκλητική η δραστηριότητά τους ώστε έμμεσα αποτρέπουν τον καταναλωτή να μπει στο κατάστημα» σημειώνει ο σύλλογος.

Ο σύλλογος επαναλαμβάνει τις θέσεις του για το παρεμπόριο καθώς περιμένει τις προσεχείς εβδομάδες, ενόψει της Χριστουγεννιάτικης αγοράς, ότι το πρόβλημα θα μεγεθυνθεί αν δεν υπάρξει άμεση παρέμβαση όλων των αρμόδιων ελεγκτικών φορέων.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, θεωρεί ότι ''στη σημερινή συγκυρία που η οικονομία και το εμπόριο προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη κρίση, είναι απαράδεκτο να υπάρχουν χιλιάδες παράνομοι μικροπωλητές μαζί μ’ εκείνους που βρίσκονται πίσω από αυτούς και να πραγματοποιούν καθημερινά αφορολόγητο τζίρο εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος όχι μόνο της νόμιμης εμπορικής επιχείρησης αλλά και όσων καλούνται να συμβάλλουν στην στήριξη της Ελληνικής οικονομίας και της απασχόλησης'' ενώ σημειώνει ότι η υπερδεκαετής ανεξέλεγκτη δραστηριότητα τους, απέδειξε :

- Αναντιστοιχία των δηλώσεων και των πρακτικών από την πλευρά των εκάστοτε κυβερνώντων, με μοναδική εξαίρεση την περίοδο των ολυμπιακών αγώνων.


- Ανοχή όλων των ελεγκτικών μηχανισμών (τελωνεία, ΣΔΟΕ-ΥΠΕΕ, Δημοτική Αστυνομία, Μικτά κλιμάκια, Ελληνική Αστυνομία, Υπηρεσίες Αλλοδαπών, Εισαγγελικές Αρχές κτλ) που έχουν επιφορτισθεί με την τήρηση των νόμων

Vendeta/EFENPRESS