5.11.09

Όλη η ελληνική κοινωνία είναι με τον Αντώνη Σαμαρά



Μόνο οι τυφλοί ή οι εγκάθετοι των καθεστωτικών μηχανισμών (ιδιαίτερα τα «παπαγαλάκια» των ΜΜΕ) δεν βλέπουν, δεν θέλουν να δουν, το χειμαρρώδες ρεύμα που δημιουργείται υπέρ του Αντώνη Σαμαρά.

Σημείωση: Πάρτε για παράδειγμα, μόνο, τους «αστέρες» των «νταβάδων»: Πρετεντέρη, Τρέμη, Χατζηνικολάου και τους λοιπούς του «εκσυγχρονιστικού παρακράτους» (και οι «Ιοί»), με τι «πάθος» και πόσο ξεδιάντροπα στηρίζουν την εκλεκτή των Αμερικανών, τη Ντόρα…


Δεν μπορούν, ούτε θέλουν να το διακρίνουν αυτό το «ρεύμα» γιατί είναι ανίκανοι να το εξηγήσουν: Είναι ανίκανοι να διακρίνουν τις εκρηκτικές διεργασίες που υπάρχουν στα σπλάχνα της ελληνικής κοινωνίας, διεργασίες που βρίσκουν έκφραση στο πρόσωπο του Σαμαρά.

Ο Αντώνης Σαμαράς, σε αυτή την καμπή της ιστορίας, γίνεται η ατομική προσφορά σε μια ομαδική ζήτηση: Στη «ζήτηση» της ελπίδας του ελληνικού λαού.

Στο πρόσωπο του Σαμαρά διαθλώνται, αυτή την ιστορική στιγμή, οι κοχλάζουσες αγωνίες του ελληνικού λαού, οι προσδοκίες και οι ελπίδες του.

Ο Αντώνης Σαμαράς προβάλλει, μέσα στο σκότος της κοινωνικής και εθνικής απελπισίας, σαν «σύμβολο» ή «οχυρό» αντίστασης του ελληνικού λαού στον εθνικό οδοστρωτήρα της Νέας Τάξης, σαν ένα «ΟΧΙ» στην εθνική μας ισοπέδωση.

Και αυτό ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ αν ο ίδιος πιστεύει σε αυτήν την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ανεξαρτήτως αν είναι διατεθειμένος να συγκρουστεί με τους «νταβάδες»: Ξένους και εγχώριους.

Ο Σαμαράς, αποτελεί την «ατομική ζήτηση» σε αυτή την «λαϊκή ζήτηση» της αντίστασης και της ελπίδας.

Είναι τέτοιο το σκότος της απελπισίας της ελληνικής κοινωνίας, τέτοια η πνιγηρή πολιτική ασφυξία, τόσο αηδιασμένος ο ελληνικός λαός από όλα τα κόμματα και τόσο εφιαλτικά τσαλαπατημένος, που στο πρόσωπο του Σαμαρά αναζητά μια σανίδα σωτηρίας, ένα σωσίβιο ελπίδας…

Αυτούς τους πόθους του απελπισμένου, την ελπίδα του πνιγμένου συμβολίζει ο Αντώνης Σαμαράς.

Είναι ακριβώς αυτός ο συμβολισμός που βελονιάζει τις κοινωνικές διεργασίες, πυροδοτεί τα ανακλαστικά αφύπνισης και αντίστασης και αναπτύσσει αυτή την ισχυρή λαϊκή δυναμική στο «ρεύμα» Σαμαρά.

Και αυτή η δυναμική είναι ανατρεπτική και επαναστατική, ακριβώς γιατί αποτυπώνει τα εσωτερικά ρεύματα της κοινωνίας και τις εκρηκτικές λαϊκές διεργασίες.

Και είναι αυτή η κοινωνική δυναμική που έχει τρομάξει τους μηχανισμούς του καθεστώτος, οι οποίοι, με νύχια και με δόντια, αγωνίζονται να μην χάσουν τον έλεγχο της πολιτικής κατάστασης.

Μια νίκη, συνεπώς, του Αντώνη Σαμαρά αποτελεί εξαιρετικά σημαντική νίκη της ελληνικής κοινωνίας εναντίον των δόλιων «προστατών» της και δημίων της.

Μια νίκη του Αντώνη Σαμαρά, ανεξάρτητα από το τι πιστεύει πραγματικά ο ίδιος και πώς θα εξελιχθεί, αποτελεί ιστορικό γεγονός «ανατροπής»: Ισχυρό καταλύτη των πολιτικών εξελίξεων και αλλαγής συσχετισμών σε βάρος των ποικίλων και πολύχρωμων δυνάμεων που «συνωμοτούν» για τη διάλυση της ελληνικής κοινωνίας…

Είναι κρίσιμος αυτός ο «πόλεμος» στη Ν.Δ. για όλους μας…
(vendeta)