21.11.09

ΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΤΗ ΚΥΠΡΟ Η......ΤΟΥΡΚΙΑ!!!


ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 20 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2009
Τουρκία - Δημοσίευμα της Χουριέτ για τη "νέα" Κύπρο.


Χωρίς στρατό, με ενιαία αστυνομική δύναμη και υπηκοότητα, και με δύο επίσημες γλώσσες, θα είναι η νέα ενιαία Κύπρος, αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η τουρκική εφημερίδα "Χουριέτ" και σημειώνει ότι παραμένουν τα προβλήματα της κυριαρχίας και του περιουσιακού.

Η εφημερίδα επικαλείται "διπλωματικές πηγές" και γράφει ότι οι δύο πλευρές στην Κύπρο έχουν συμφωνήσει ώστε ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος να εκλέγονται από τη Γερουσία και να αναλαμβάνουν καθήκοντα εναλλάξ, ενώ, από έξι ελληνοκύπριους και 3 τουρκοκύπριους θα αποτελείται το υπουργικό συμβούλιο.
"Το μεγαλύτερο πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις είναι το γεγονός ότι οι ελληνοκύπριοι επιμένουν στην ενιαία κυριαρχία" γράφει η "Χουριέτ" και σημειώνει ότι "η ελληνική πλευρά επιθυμεί την ομόσπονδη δομή και δεν αποδέχεται τα δύο κυρίαρχα κράτη.
Η τουρκική πλευρά θέλει να διατηρήσει τη σημερινή δομή".
Το περιουσιακό "είναι από τα σημαντικότερα προβλήματα" αναφέρει η εφημερίδα και σημειώνει ότι "δεν έχει βρεθεί ο τρόπος με τον οποίο θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις".
Τέλος η "Χουριέτ" γράφει ότι η λύση στην οποία θα καταλήξουν οι δύο ηγέτες, θα τεθεί προς έγκριση στις δύο πλευρές, υπό μορφή δημοψηφίσματος.-
express.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ
Όλα αυτά τα μαγειρέματα και τα...κοκτέιλ δεν πρόκειται να λύσουν το πρόβλημα.σε λίγο καιρό θα αρχίσουν πάλι τα ίδια προβλήματα.
Ίσως θα πρέπει να καταλάβουμε ότι ούτε συνομοσπονδία συμφέρει-να μοιρασθούμε με τον κατακτητή ...την υπόλοιπη Κύπρο που έχει μείνει ελεύθερη-ούτε κανένα άλλο μεικτό σχήμασ πρόκειται να ευδοκιμήσει.
Αν μπορούσαμε να πάρουμε την Αμμόχωστο και να γίνουν δύο ανεξάρτητα κράτη με κοινή αναγνώριση ίσως αυτό θα ήταν η λιγότερο επώδυνη λύση.Χωρίς τουρκικά στρατεύματα και με διεθνή αναγνώριση.
Το να βάλουμε συνιδιοκτήτες στην ελεύθερη Κύπρο, τους Τούρκους (που πάνε "πακέτο" με τους Τουρκοκύπριους) δεν είναι σοφή λύση.
Ίσως το χωριστά και αγαπημένοι, να είναι η καλύτερη λύση.'Ισως.

EFENPRESS