11.11.09

Προσωρινή λύση για τα καθηλωμένα ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ.


Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2009

Το έργο της συντήρησης θα ανατεθεί σε ιδιώτες εν όψει του εορτασμού του Πολυτεχνείου.

Στην προσωρινή επίλυση του προβλήματος που έχει ανακύψει και κρατάει καθηλωμένα στο έδαφος τα ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. λόγω έλλειψης τεχνικής υποστήριξης κατέφυγε το Αρχηγείο της Αστυνομίας εν όψει του τριήμερου εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου.
Παρότι στις...προθέσεις των επιτελών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ήταν να μην επιλεγεί η λύση της απευθείας ανάθεσης του έργου της συντήρησης σε ιδιώτες, ο φόβος εκτεταμένων επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου διαφοροποίησε τα δεδομένα.
Την περασμένη Δευτέρα ο Κλάδος Οικονομοτεχνικών του Αρχηγείου απέστειλε έγγραφο με τον χαρακτηρισμό του «εξαιρετικά επείγοντος» σε δύο ιδιωτικές εταιρείες, ζητώντας να καταθέσουν το αργότερο σήμερα πρόταση για την παροχή τεχνικής υποστήριξης σε μόλις ένα από τα συνολικά πέντε ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ.
Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι... τριών ημερών, όσο δηλαδή διαρκούν οι εκδηλώσεις μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Το έγγραφο του Αρχηγείου φέρει τίτλο «Τεχνική Υποστήριξη Ελικοπτέρου BO της Ελληνικής Αστυνομίας» και καλεί της δύο εταιρείες να καταθέσουν τις προτάσεις τους το αργότερο μέχρι σήμερα.
Καθώς το κόστος του έργου είναι σχετικά χαμηλό, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δύο εταιρείες θα προθυμοποιηθούν να παράσχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους για το επερχόμενο τριήμερο.
Ευελπιστούν ότι με τον τρόπο αυτό θα κερδίσουν έδαφος η μία σε βάρος της άλλης εν όψει διαπραγματεύσεων για τη οριστική διευθέτηση του προβλήματος και την υπογραφή νέας σύμβασης που έχουν οριστεί να ξεκινήσουν στις 16 Νοεμβρίου.
Το χαμηλό κόστος της σύμβασης επιτρέπει ταυτόχρονα στο Αρχηγείο να προσφύγει στη λύση της απευθείας ανάθεσης δίχως τον κίνδυνο τη διαδικασία να καθυστερήσει τυχόν προσφυγή της μιας εκ των εταιρειών σε βάρος της τελικής επιλογής.
Παρά τις επιφυλάξεις στελεχών της Υπηρεσίας Εναερίων Μέσων Ελληνικής Αστυνομίας εκπρόσωποι των δύο ιδιωτικών εταιρειών χαρακτηρίζουν εφικτό να θέσουν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα ένα από τα ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. έως την ερχόμενη Κυριακή.
(greece-salonika)