5.11.09

ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΚΙΝΗΣΗ- ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!


Σε Σάμο και Έβρο ο Α/ΓΕΣ Φ.Φράγκος
Posted: 04 Nov 2009 03:59 AM PST
Στην ακριτική Σάμο, έδρα της 79 ΑΔΤΕ ,βρέθηκε χθες ο Α/ΓΕΣ Φ. Φράγκος στα πλαίσια των τακτικών του επισκέψεων σε κρίσιμες μονάδες ανα την επικράτεια. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του ο αντιστράτηγος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το προσωπικό και να δώσεις κατευθύνσεις στους διοικητές των μονάδων.
Η Σάμος λόγω της εγγύτητας με τα Μικρασιατικά παράλια αλλά και της "δύσκολης"γεωγραφίας του νησιού αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους πονοκέφαλους για τα επιτελεία της ΑΣΔΕΝ και του ΓΕΣ. Η ιδιαίτερη προτίμηση που δείχνουν στην ευρύτερη περιοχή της νήσου τούρκοι δουλέμποροι και τουρκική αεροπορία (το Αγαθονήσι βρίσκεται μόλις λίγα ναυτικά μίλια νοτίως) καθώς και η τραγική λειψανδρία που μαστίζει τις μονάδες χάριν στην εγκληματική -και ψηφοθηρική- ενέργεια του πρώην ΥΠΕΘΑ Β.Μειμαράκη να μειώσει την θητεία σε 9 μήνες, δυσκολεύουν περισσότερο την κατάσταση.

Ειρήσθω εν παρόδω η κίνηση του Αντιστράτηγου Φράγκου να στείλει αριθμό οπλιτών - αρχαιολόγων σε Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι έφερε εξαιρετικά αποτελέσματα εθνικής σημασίας και δείχνει δύo πράγματα : ότι υπάρχουν -ευτυχώς- τα κατάλληλα αντανακλαστικά και ότι η περιοχή βρίσκεται υπό το μικροσκόπιο του ΓΕΣ..

Μετά την Σάμο σειρά είχε ο Έβρος και οι μονάδες τις περιοχής τις οποίες επισκέπτεται σήμερα ο Α/ΓΕΣ. Κατά την διάρκεια της παρουσίας του θα παρακολουθήσει εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Δ'ΣΣ.