21.11.09

Απο τα λόγια στην πράξη



Posted: 20 Nov 2009 02:26 PM PST
Σε κανονικότατη αναχαίτιση εξελίχθηκε σήμερα -για πρώτη φορά- η προειδοποίηση σε αεροσκάφος της FRONTEX απο το γνωστό ραντάρ της χερσονήσου της Κνιδού (Datca). Συγκεκριμένα στις 11.00 το πρωί και ενώ το Εσθονικό αεροσκάφος πετούσε κοντά στην περιοχή του Φαρμακονησίου δέχτηκε προειδοποιητική κλήση από Τούρκο ελεγκτή αεράμυνας * ο οποίος το καλούσε να απομακρυνθεί καθώς βρισκόταν δήθεν "εντός τουρκικού εναερίου χώρου".
*Σε αυτό το σημείο να διευκρινίσουμε ότι Datca δεν είναι ...τύπος ραντάρ όπως αναφέρεται σε ορισμένα δημοσιεύματα αλλά τοπωνύμιο.
Πρόκειται για την Χερσόνησο της Κνιδού η οποία αποκαλείται τουρκιστί Datca, στην υψηλότερη κορυφή της οποίας εδρεύει η 107 Μοίρα ραντάρ της Τουρκικής αεροπορίας καθώς και Πυροβολαρχία αντιαεροπορικών πυραύλων Νίκη-Ηρακλής.
Ο Εσθονός πιλότος αγνόησε τις τουρκικές προειδοποιήσεις και συνέχισε την περιπολία του. Αυτή την φορά όμως οι γείτονες δεν περιορίστηκαν στις προφορικές απειλές αλλά επέλεξαν να κλιμακώσουν τις προκλήσεις απογειώνονταν ζεύγος μαχητικών F-16 από την παρακείμενη βάση του Dalaman (ανατολικά της Ρόδου), με σκοπό να αναχαιτίσουν το ευρωπαϊκό αεροσκάφος. Οι Έλληνες ελεγκτές αεράμυνας ενημέρωσαν το πλήρωμα του α/φ το οποίο και απομακρύνθηκε πριν πλησιάσουν τα τουρκικά μαχητικά.

Το περιστατικό αυτό αποτελεί τρανταχτό παράδειγμα του πώς τα χλιαρά διαβήματα της κύριας Μπακογιάννη και του κυρίου Δρούτσα (προσφάτως) συμβάλλουν στην σταδιακή αποθράσυνση της Άγκυρας η οποία αντιλαμβάνεται την Ελληνική παθητικότητα ως αδυναμία.
εν κριπτώ/EFENPRESS