16.11.09

Στρατιωτική παρέλαση στα κατεχόμενα


Posted: 15 Nov 2009 01:20 PM PST

Παρέλαση του τουρκικού στρατού πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας για την 26η επέτειο της ανακήρυξης του παράνομου τουρκοκυπριακού κρατιδίου.
Τέσσερα τουρκικά μαχητικά πέταξαν σε τέσσερις περιπτώσεις πάνω από τη Λευκωσία, παραβιάζοντας τον κυπριακό εναέριο χώρο, ενώ στη μία πραγματοποίησαν βύθιση πάνω από το χώρο της παρέλασης.

Στη διάρκεια της παρέλασης υπερίπταντο επίσης πολεμικά ελικόπτερα και άλλα μικρά αεροσκάφη, ενώ έγιναν ρίψεις αλεξιπτωτιστών κοντά στο Πενταδάκτυλο.

Το απόγευμα έγινε επίδειξη της ακροβατικής ομάδας της τουρκικής αεροπορίας, γνωστή ως «τουρκικοί αστέρες» στην κατεχόμενη Κερύνεια, όπου βρίσκονται αγκυροβολημένα δύο σκάφη του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Η Τουρκία εκπροσωπήθηκε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Τζεμίλ Τσιτσέκ, ο οποίος σε ομιλία επανέλαβε τις πάγιες τουρκικές θέσεις περί «νέου συνεταιρισμού» και συνέχισης των τουρκικών εγγυήσεων.


www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:

* Σε αντίστοιχες παρελάσεις στη Λευκωσία, πόσα ελληνικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από την παρέλαση ;
* Πόσα Ελληνικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τα κατεχόμενα ;
* Πόσα " Απάτσι" πέταξαν πάνω από την παρέλαση ;
* Πόσα σκάφη του Πολεμικού μας Ναυτικού επισκέφθηκαν τη Κύπρο-τουλάχιστον κατά τη διάρκεια των εορτασμών ;
* Πως "δικαιούται" η Τουρκία να έχει 40.000 Τούρκους στρατιώτες (+ 1000 ΤΟΥΡΔΥΚ) και άρματα μάχης, και εμείς να έχουμε μόνο της ΕΛΔΥΚ 1000 άτομα ;

EFENPRESS