13.11.09

Τουρκία: Υπό κράτηση συνταγματάρχης για σχέδιο δυσφήμησης της κυβέρνησης



Posted: 12 Nov 2009 07:20 AM PST

Υπό κράτηση βρίσκεται ανώτερος αξιωματικός του τουρκικού στρατού μετά τη διαταγή που εξέδωσε χθες το βράδυ δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, καθώς είναι ύποπτος για συμμετοχή σε σχέδιο με στόχο τη δυσφήμηση του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), μετέδωσε σήμερα το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, το δικαστήριο διέταξε χθες το βράδυ τη σύλληψη και φυλάκιση του συνταγματάρχη Ντουρσούν Τσιτσέκ ως υπόπτου για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση».

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Τσιτσέκ πιστεύεται ότι συνέταξε έγγραφο στο οποίο περιγράφεται σχέδιο για την υπονόμευση της κυβέρνησης και ενός ισχυρού ισλαμικού κινήματος. Το σχέδιο προέβλεπε την τοποθέτηση κατασκόπων στους κόλπους του (ΑΚΡ) και την τροφοδότηση αντιαρμενικών και ανθελληνικών συναισθημάτων με στόχο την ενίσχυση της εθνικιστικής αντιπολίτευσης. Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία.

Ο Τσιτσέκ είχε
συλληφθεί το καλοκαίρι ως ύποπτος για ανάμιξη σε συνωμοσία με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης από την εθνικιστική οργάνωση «Εργκένεκον», αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος 18 ώρες αργότερα λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

www.naftemporiki.gr