20.11.09

Πολύ φασαρία για το τίποτε – Καμία σειρήνα δεν ήχησε τελικά πουθενά…

newsblog | Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2009 | 16:31

Από χθες η ανακοίνωση διακινήθηκε με ταχύτατους ρυθμοούς. Στις 11 το πρωΐ σήμερα και για ένα λεπτό οι σειρήνες σε όλη την επικράτεια θα ηχούσαν στα πλαίσια γενικότερης άσκησης που βρίσκεται σήμερα σε εξέλιξη.
Μάλιστα η ανακοίνωση έκανε λόγο για «αυτοματοποιημένο σύστημα» και άλλα τέτοια σχετικά, μαζί με την παρότρυνση προς τους πολίτες να μην ανησυχήσουν. Στις 11 η ώρα καμία σειρήνα δεν ήχησε, απόδειξη ότι ή το περίφημο σύστημα δεν λειτουργεί – οπότε έχουμε πρόβλημα – ή κάποιος μας κοροϊδεύει, οπότε και πάλι έχουμε πρόβλημα. Όπως και να’χει το παραμύθι με τον Πέτρο και το λύκο ίσως θα πρέπει να ξαναδιαβαστεί από τους αρμόδιους…

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ:

Όταν τοποθετήθηκαν οι σειρήνες -πολλά , πολλά χρόνια πριν- στα πιο ψηλά σημεία (κυρίως σε κρατικά κτήρια) των πόλεων, τότε δεν υπήρχαν πολυκατοικίες αλλά ούτε και ο θόρυβος του περιβάλλοντος ήταν τόσο μεγάλος δε db που είναι σήμερα.
Με την ανέγερση πολυκατοικιών 6,8,12 (και παραπάνω) ορόφων, οι σειρήνες βρέθηκαν σε ύψος τέτοιο που και να δούλευαν, λίγοι θα τις άκουγαν!
* Χρειάζεται να μελετηθεί η σωστή- σε ύψος- τοποθέτηση των σειρήνων και ίσως ο εκσυγχρονισμός τους με ηλεκτρονικές αντί για περιστρεφόμενες.
EFENPRESS