7.11.09

Δεν θα ανεχθούν την είσοδο στο ΝΑΤΟ του στρατού των Ε/κ



Η τουρκική εφημερίδα «Τούρκιγιε» με τίτλο «Η ένταξη του ε/κ τομέα στο ΝΑΤΟ θα είναι η αυτοκτονία μας» γράφει ότι ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ανέφερε ότι τόσο η Τουρκία, όσο και το ψευδοκράτος δεν υποστηρίζουν την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΝΑΤΟ και ότι αυτό αποτελεί ένα θέμα, το οποίο σχετίζεται με την ασφάλεια, συνεπώς δεν μπορεί να υπάρξει σκέψη για την υποστήριξη μιας τέτοιας πρωτοβουλίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Ταλάτ είπε: «η τ/κ πλευρά, βεβαίως και η Τουρκία η οποία μας υποστηρίζει, δεν μπορούν να ανεχθούν την είσοδο στο ΝΑΤΟ του στρατού των Ε/κ, οι οποίοι επιβουλεύονται τη ζωή και την περιουσία των Τ/κ. Αυτό δεν μπορεί κατ’ ουδένα τρόπο να γίνει, αλλά ούτε και να το σκεφτούμε.

Ακόμη, θα αποτελέσει μια σοβαρή απειλή ασφάλειας. Μάλιστα, θα είναι και ένα είδος αυτοκτονίας για μας. Αυτό δεν μοιάζει με κάτι άλλο. Εντός των στρατοπέδων του ε/κ στρατού ενίοτε χρησιμοποιούνται και σκληρές αναφορές, τις οποίες δεν θέλω αυτή τη στιγμή να αναφέρω, εναντίον των Τ/κ. Κατά συνέπεια, εμείς δεν μπορούμε ούτε καν να φανταστούμε την είσοδο του στρατού αυτού στο ΝΑΤΟ. Να μας συγχωρήσουν τόσο η Ε.Ε., όσο και οι Ε/κ».

Η εφημερίδα «Ζαμάν» γράφει για το ίδιο θέμα και έχει τίτλο «Η παροχή άδειας για συνεργασία ΝΑΤΟ – ε/κ στρατού θα είναι αυτοκτονία» και η «Ραντικάλ» έχει τίτλο «Ταλάτ: Ο ε/κ στρατός δεν μπορεί να υπάρξει στο ΝΑΤΟ» γράφει για το ίδιο θέμα.

iKypros

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ:
Και είχε μια στεναχώρια η Κύπρος αν θα μπει στο...ΝΑΤΟ !
Και η Ελλάδα που μπήκε τί κέρδισε;
Ας τα αφήσουν αυτά τα κόλπα οι Τούρκοι, στην ΕΕ δεν μπαίνουν -όχι χάρις στην νοημοσύνη των κυβερνώντων αλλά χάρις στη νοημοσύνη των Γάλλων και Γερμανών....

EFENPRESS