17.11.09

ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΓΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ;



Σύνοδος Κορυφής Μυστικών Υπηρεσιών ΗΠΑ-Ισραήλ-Αιγύπτου-Ιορδανίας


..Ήταν η πρώτη φορά που το Ισραήλ λαμβάνει μέρος σε μια μυστική συνάντηση των αρχηγών μυστικών Υπηρεσιών της Μέσης Ανατολής σκοπός της οποίας ήταν ο συντονισμός τους μεταξύ τους..

Στις Αρχές Νοεμβρίου έλαβε χώρα έκτακτη μυστική σύνοδο κορυφής των αρχηγών των μυστικών υπηρεσιών αρχηγών των τεσσάρων εθνών (Ισραήλ, ΗΠΑ, Αίγυπτου και Ιορδανίας) στο Αμάν.

Η κρίση για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και η πιθανή εμφάνιση ενός περιφερειακού πολέμου οδήγησε σε έκτακτη μυστική σύσκεψη των αρχηγών μυστικών υπηρεσιών των τεσσάρων κρατών στο Αμάν την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, . Μετείχαν από την Γενική Υπηρεσία Πληροφοριών της Ιορδανίας ο επικεφαλής της Γεν. Μωάμεθ Raqed, ανώτεροι υπάλληλοι της αμερικανικής CIA και Defense Intelligence Agency, ο επικεφαλής της Μοσάντ Meir Dagan και ο επικεφαλής των στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών Brig. Amos Yadlin και ο υπουργός Γεν.. πληροφοριών της Αιγύπτου, Ομάρ Σουλεϊμάν Μόλις η συνεδρίαση έληξε, ο υπουργός της Αιγύπτου, Ομάρ Σουλεϊμάν Σουλεϊμάν μετέβη στο Ριάντ για να ενημερώσει τον επικεφαλής της Σαουδικής Prince Moqrin Μπιν Αμπντούλ Αζίζ.

Οι πηγές μας προσθέτουν ότι η μυστική συνεδρίαση έλαβε χώρα λίγες ημέρες πριν από την συζήτηση στο Λευκό Οίκο του ισραηλινού πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου και του Πρόεδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου. Είχαν επομένως τα συμπεράσματά της, πριν την συνάντηση τους.

Δύο ημέρες αργότερα, ο Νετανιάχου μετέφερε τα συμπεράσματα απο τη σύνοδο κορυφής των αρχηγών των μυστικών υπηρεσιών στο Γάλλο Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, όταν συναντηθηκαν στο Παρίσι.

Ήταν η πρώτη φορά που το Ισραήλ λαμβάνει μέρος σε μια μυστική συνάντηση των αρχηγών μυστικών Υπηρεσιών της Μέσης Ανατολής σκοπός της οποίας ήταν ο συντονισμός τους μεταξύ τους..

infognomon pol./EFENPRESS