27.11.09

Βγάζει το... πηλίκιο η χορήγηση ασύλου



Posted: 26 Nov 2009 12:12 PM PST

Αλλαγές στο πολιτικό άσυλο για τους μετανάστες εξήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ανέφερε ότι τα μέτρα που θα ληφθούν θα βοηθήσουν ώστε να ενσωματωθούν γρήγορα οι μετανάστες στην ελληνική κοινωνία και να αλλάξει ριζικά η πολιτική χορήγησης ασύλου.
Ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε τα παραπάνω στο πλαίσιο της πρώτης συνεδρίασης της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τη μεταρρύθμιση του ασύλου.
Σημείωσε ότι στόχος του υπουργείου είναι να εξετάζονται γρήγορα οι αιτήσεις ασύλου και να ικανοποιούνται τα αιτήματα των μεταναστών. Ακρογωνιαίο λίθο θα αποτελέσει η "απο-αστυνομικοποίηση" της διαδικασίας και η ανάληψή της από μία αξιόπιστη, όπως τόνισε ο υπουργός, υπηρεσία.
Παρεμβαίνοντας, ο επικεφαλής του γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, Γιώργος Τσαρμπόπουλος, ζήτησε τη λειτουργία υπηρεσίας ασύλου ως υπηρεσιακής μονάδας στο πλαίσιο υπουργείου, τη σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής που θα εξετάζει τα απορριφθέντα αιτήματα και τν έλεγχο της νομιμότητας των αποφάσεων της Επιτροπής Προσφύγων από το ΣτΕ. όσον αφορά στο ρόλο της αστυνομίας, επεσήμανε ότι θα πρέπει να περιορίζεται σε θέματα εισόδου και "πρώτης επαφής"
enet/Vendeta


ΣΧΟΛΙΟ (δεν τρώγονται με τίποτα πια !!!)
κ. Υπουργέ ΠΡΟ ΠΟ ,
τους Έλληνες, πότε θα τους...απελάσετε;
Γιατί;
Γιατί με αυτά που κάνετε θα σας μαυρίσουν ΟΛΟΙ στις εκλογές, εκτός από τους νέους ψηφοφόρους σας, τους λαθρομετανάστες που θέλετε να τους
νομιμοποιήσετε !!!!!!! (το κακό είναι ότι θα πάρετε στο λαιμό σας και τον Γ. Παπανδρέου που έκανε το λάθος να σας κάνει υπουργό.Βέβαια τα λάθη πληρώνονται...)

EFENPRESS