9.11.09

Α. Σαμαράς: Θα σεβαστώ τον ηττημένο




Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2009, 21:59

Τα ιδεολογικά και οργανωτικά ζητήματα είναι αυτά που πρέπει να τεθούν στη ΝΔ μετά την εκλογή νέου αρχηγού, δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος σε συνέντευξή του, στον τηλεοπτικό σταθμό Alter.

Ο κ. Σαμαράς, αναφερόμενος στο ιδεολογικό ζήτημα, έκανε λόγο για ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη, για να μεγαλώνει, όπως είπε, ο πλούτος με δίκαιη διάχυσή του προς τα κάτω. «Γιατί να χαρίσουμε την αγάπη για την πατρίδα στην άκρα δεξιά και την κοινωνική ευαισθησία στην αριστερά, γιατί να μην έχουμε το δικαίωμα του προνομιακού λόγου στα ζητήματα ανταγωνιστικότητας και δημόσιας τάξης;», τόνισε.

Τόνισε πως, εάν κερδίσει την εκλογή, θα προχωρήσει σε τακτικό συνέδριο θέσεων με προσυνεδριακό διάλογο και σε άσκηση αντιπολίτευσης, όπου χρειάζεται, ενώ θα στηρίξει τα θετικά της κυβέρνησης.

Ανέφερε πως, αν κερδίσει, θα προχωρήσει σε συλλογικό παιχνίδι και πως δεν θα αξιοποιήσει στελέχη με βάση το ποιον ψήφισαν αλλά το αν είναι ικανοί, λέγοντας πως θέλει νέους και άφθαρτους, ενώ για το αποτέλεσμα και το τι θα συμβεί την επόμενη ημέρα είπε:

«Αν κερδίσω θα σεβαστώ τον ηττημένο, αν χάσω θα σεβαστώ τον νικητή».

«Υπάρχει πρόβλημα με τη βάση η οποία αισθάνεται ότι υπάρχει αποξένωση από το κέντρο. Πρέπει να δοθεί λόγος στη βάση και να οργανωθεί καλύτερα», είπε και ανέφερε ότι δεν απουσίαζε από το συνέδριο την δεύτερη ημέρα, αλλά ήταν εκεί από το πρωί, και πως εάν ήξερε ότι θα μιλούσε η κ. Μπακογιάννη θα ήταν παρών να την ακούσει.

Τόνισε ότι δεν θα είναι δυο ξένοι στην ίδια πόλη με την κ. Μπακογιάννη την άλλη ημέρα, ενώ για τα γεγονότα του 1993, αφού είπε ότι δεν θέλει να μπει σε συζήτηση για το χθες, δήλωσε δικαιωμένος και πρόσθεσε: «Τα γεγονότα του '93 εμένα με δικαίωσαν. Απέτρεψαν μια συνθηκολόγηση σε ένα εθνικό θέμα. Το μόνο που θέλω είναι να φύγουμε από τους όρους του χθες και να περάσουμε στο αύριο. Το μόνο που πρέπει να δούμε από το χθες είναι τα αίτια που μας έφεραν εδώ», πρόσθεσε.

Ο κ. Σαμαράς έπλεξε το εγκώμιο του κ. Αβραμόπουλου, ο οποίος, όπως είπε, ήταν πρωτοπόρος και πρωταγωνιστής στο θέμα της εκλογής προέδρου από τη βάση, ενώ είπε ότι δεν θα έδινε ποτέ δαχτυλίδι ο Καραμανλής, διότι δεν του αρμόζει και επειδή το δαχτυλίδι στη ΝΔ το δίνει ο λαός.

Τέλος, είπε ότι εάν κερδίσει, θα τηρήσει τη δέσμευση Καραμανλή για στήριξη της υποψηφιότητας του Κάρολου Παπούλια, ενώ σημείωσε πως η ΝΔ δεν είναι ακόμη οργανωμένη, ώστε να επιδιώξει εκλογές. Για το "Σκοπιανό" ανέφερε ότι η κόκκινη γραμμή των Σκοπίων είναι να μην δέχονται μια ονομασία για όλες τις χρήσεις. «Αν το δεχθούν, να έρθουν να το συζητήσουμε», είπε, λέγοντας ότι δεν απομακρύνθηκε από τις θέσεις του κατά της σύνθετης ονομασίας.
zougla.gr