19.11.09

Λιγότερα τα στρατόπεδα


ΤΕΤΆΡΤΗ, 18 ΝΟΕΜΒΡΊΟΥ 2009

Μείωση στρατοπέδων αλλά και... στρατηγών προγραμματίζει το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, όπως δηλώνει στο «Εθνος» ο αναπληρωτής υπουργός Πάνος Μπεγλίτης.Μιλώντας για τα θέματα που αφορούν το ένστολο προσωπικό του υπουργείου, αλλά και τους στρατεύσιμους, ο κ. Μπεγλίτης υποστήριξε πως είναι πλέον ανάγκη η μείωση των στρατοπέδων και η βελτίωση των κτιρίων, καθώς τα προβλήματα που υπάρχουν είναι γνωστά και έντονα.

«Μέσα σε πέντε χρόνια τα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων διπλασιάστηκαν», παρατηρεί και κάνει λόγο για «ανάγκη μείωσης των στρατοπέδων, ώστε να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες άμυνας της χώρας και να μην ταλαιπωρείται το προσωπικό από τη χαμηλή επάνδρωση.

Πολλά από τα στρατόπεδα αυτά δημιουργήθηκαν προκειμένου να ικανοποιηθούν αιτήματα της τοπικής κοινωνίας, να κινηθεί η τοπική οικονομία».

Ο κ. Μπεγλίτης έθεσε επίσης θέμα τροποποίησης της ιεραρχίας μέσα στο στράτευμα, με την κατάργηση θέσεων ανωτάτων. «Εχουμε 62 στρατηγούς», λέει χαρακτηριστικά, «τόσους δεν έχει ούτε ο αμερικανικός στρατός που είναι πολυάριθμος και μετέχει σε πλήθος επιχειρήσεων ανά τον κόσμο».

Η σκέψη της νέας πολιτικής ηγεσίας επικεντρώνεται στην αξιοποίηση των στρατιωτικών οι οποίοι βγαίνουν στη σύνταξη πρόωρα και όχι τις περισσότερες φορές με δική τους επιλογή.

Επετηρίδα
«Θα δημιουργηθεί μια παράλληλη επετηρίδα, ώστε να μην οδηγούνται πρόωρα στη συνταξιοδότηση, αλλά να μπορούν να εργάζονται όπως οι άλλοι εργαζόμενοι», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Μπεγλίτης.

«Μέριμνά μας θα είναι ο εξορθολογισμός και κυρίως να δημιουργήσουμε ένα σύστημα όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικό, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του προσωπικού. Ενα σύστημα που δεν θα αιφνιδιάζει με μεταθέσεις και θα μπορεί ο στρατιωτικός και η οικογένειά του να προγραμματίζουν τη ζωή τους για το άμεσο μέλλον. Είναι ανάγκη να θεσμοθετήσουμε τον προγραμματισμό και την κανονικότητα», τόνισε μιλώντας στο «Εθνος» ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας.

ΙΩΑΝΝΑ ΗΛΙΑΔΗ
ΕΘΝΟΣ
infognomon pol,/EFENPRESS