21.11.09

Τριεθνή επιτροπή για την παράδοση του ΡΚΚ ανακοίνωσε η Τουρκία



20-11-2009 10:01:48

Τουρκία, Ιράκ και ΗΠΑ θα σχηματίσουν ειδική ομάδα αξιωματούχων η οποία θα συντονίσει τις ενέργειες για την επιστροφή στην Τουρκία μελών του κουρδικού κινήματος του ΡΚΚ από το στρατόπεδο Makhmour, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της γείτονος Beşir Atalay.

Οι δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού έγιναν από τη Μόσχα την οποία επισκέφτηκε με σκοπό να ενημερώσει την ηγεσία του Κρεμλίνου σχετικά με τις δημοκρατικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση Ερντογάν.

Ο Beşir Atalay επεσήμανε πως η Τουρκία επικεντρώνει προς το παρόν τις κινήσεις της στο στρατόπεδο Makhmour όπου βρίσκονται οι περισσότεροι Κούρδοι.

Το σχέδιο «επιστροφής» περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός συμπλέγματος οικισμών κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράκ-στην περιοχή Habur-ώστε να στεγαστούν εκεί όσοι επιθυμούν να επιστρέψουν στη χώρα.

«Νομίζω πως πάνω από το 50% από αυτούς (τους Κούρδους) θέλουν να επιστρέψουν στην Τουρκία» δήλωσε ο Beşir Atalay, τονίζοντας πως: «Εχουν χωριά και σπίτια. Αφησαν τα σπίτια τους και τώρα θέλουν να μείνουν ξανά σε αυτά. Εχουν οικογένειες και συγγενείς εκεί».

defencenet.gr

* Οσοι πεισθούν και επιστρέψουν στη καλύτερη περίπτωση θα γίνουν....σαπούνια !
* Ποια συνθήκη σεβάσθηκε η Τουρκία για να σεβασθεί αυτή ;
EFENPRESS