12.11.09

Συνάντηση με Βενιζέλο για τα εξοπλιστικά είχε ο Γερμανός πρέσβης



Posted: 11 Nov 2009 05:51 AM PST

Ναυπηγεία, αεροσκάφη αλλά και εκκρεμείς εξοπλιστικές υποθέσεις συζήτησε χθες με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Βαγγέλη Βενιζέλο ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα Βόλφγκανγκ Σουλτχάις.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Γερμανός αξιωματούχος εξέφρασε την ικανοποίηση της κυβέρνησής του για τους χειρισμούς της στο θέμα των ναυπηγείων, διαβεβαιώνοντας ότι θα έχει και την υποστήριξη της γερμανικής κυβέρνησης. Επίσης οι δύο συζήτησαν και το θέμα των νέων μαχητικών αεροσκαφών αλλά και την πορεία της προμήθειας των αρμάτων.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι κύκλοι προσκείμενοι στην πλευρά των ναυπηγείων, μετά τη συνάντηση του υπουργού Αμυνας με τον Γερμανό πρέσβη, άφησαν να διαρρεύσει ότι υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ της γερμανικής κυβέρνησης και της εταιρείας που έχει τα ναυπηγεία (Thyssen), διάσταση που μεταφέρθηκε από την πλευρά του Γερμανού αξιωματούχου στον Ελληνα υπουργό Εθνικής
Αμυνας.

Σύμφωνα πάντα με τους ίδιους κύκλους, η Thyssen απειλεί με πτώχευση αν δεν δοθεί λύση μέχρι τέλος του μηνός σε ό,τι αφορά στις οφειλές του Πολεμικού Ναυτικού.

Πηγές του υπουργείου Εθνικής Αμυνας σχολιάζοντας τις πληροφορίες αυτές έλεγαν ότι όχι μόνο δεν ισχύει κάτι τέτοιο αλλά οι σχέσεις των δύο πλευρών είναι άψογες, τα συμφωνηθέντα περί συνέχισης της λειτουργίας των ναυπηγείων τηρούνται όπως θα τηρηθούν και οι υποχρεώσεις που ανέλαβε η ελληνική κυβέρνηση.

Γ. Τσακ.

www.enet.gr