23.11.09

«Στοπ» σε 24 τόνους βιολογικών χυμών

newsblog | Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Γράφει το agroschannel: «24 τόνους βιολογικούς χυμούς, οι οποίοι κατά τον έλεγχο των γεωπόνων της Νομαρχίας Πειραιά διαπιστώθηκε ότι είχαν κατά παράβαση της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας ελλιπή σήμανση ως προς την χώρα προέλευσης , αναγραφόταν απλά ότι παρασκευάζεται σε χώρα εκτός Ε.Ε. Για την καταλληλότητα ή μη του προϊόντος στάλθηκαν δείγματα στα εργαστήρια του κράτους για χημική ανάλυση και μόνο στην περίπτωση που δεν διαπιστωθεί κανένα πρόβλημα και επικολληθούν οι σχετικές ετικέτες προέλευσης θα επιτραπεί η είσοδος του προϊόντος στην εγχώρια αγορά.
Η απαγόρευση εισόδου στην χώρα της συγκεκριμένης παρτίδας ήταν αποτέλεσμα της εντατικοποίησης των ελέγχων της Νομαρχίας Πειραιά στα φυτικά προϊόντα προέλευσης Τουρκίας, μετά και το διατροφικό σκάνδαλο με την παρουσία του ιδιαίτερα τοξικού φυτοφαρμάκου «Αμιτράζ» σε αχλάδια από την γείτονα χώρα.
Στόχος μας είπε ο κ. Μίχας είναι να αποτρέψουμε τη διακίνηση στην εγχώρια αγορά κάθε πιθανού διατροφικού κινδύνου για τη δημόσια υγεία και τους συμπολίτες μας καταναλωτές.
EFENPRESS