16.10.09

Οι Ιταλοί πάντα "πρωτοπόροι"

Bookmark and Share

Δωροδοκούσαν τους Ταλιμπάν για να μην τους επιτίθενται
Τα ιταλικά στρατεύματα που είχαν αναλάβει τη φύλαξη της περιοχής Σαρόμπι στο Αφγανιστάν, δωροδοκούσαν τους Ταλιμπάν προκειμένου να μην δέχονται επιθέσεις από αυτούς, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει η βρετανική εφημερίδα Times του Λονδίνου.
Όμως αυτό που δεν έκαναν οι ιταλικές δυνάμεις, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, ήταν να ενημερώσουν για την πρακτική τους, τις δυνάμεις των Γάλλων, όταν αυτοί ανέλαβαν τη φύλαξη της συγκεκριμένης περιοχής.
Αποτέλεσμα, όπως αναφέρουν οι Times, ήταν να σημειωθεί μια από τις φονικότερες ενέδρες από τους Ταλιμπάν εναντίον των νατοϊκών δυνάμεων το 2008, όπου δέκα γάλλοι έχασαν τη ζωή τους.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ιταλικές μυστικές υπηρεσίες είχαν χορηγήσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια στους διοικητές των ταλιμπάν και στους τοπικούς πολέμαρχους για τη διατήρηση της ειρήνης στην περιοχή Σαρούμπι, η οποία ανήκε στην ευθύνη των ιταλικών δυνάμεων, πριν αυτές αντικατασταθούν από τις γαλλικές δυνάμεις.
Οι γάλλοι στρατιώτες είχαν μόλις πριν από έναν μήνα αναπτυχθεί στην περιοχή, όταν γαλλική περίπολος έπεσε σε ενέδρα, με αποτέλεσμα τον θάνατο δέκα στρατιωτών.
Ακόμη όπως αναφέρουν οι Times, οι διοικητές των δυτικών δυνάμεων γνώριζαν για την πληρωμή των ταλιμπάν από τους Ιταλούς, ωστόσο οι γαλλικές δυνάμεις δεν είχαν ενημερωθεί σχετικά.
Σημειώνεται ότι οι ιταλικές δυνάμεις, δεν είχαν παρά ελάχιστες απώλειες, ένας νεκρός στρατιώτης, κατά την αποστολή τους στην επαρχία Σαρούμπι τους τελευταίους μήνες, οπότε οι γαλλικές δυνάμεις έκαναν "εσφαλμένη αποτίμηση του κινδύνου, με καταστροφικές συνέπειες, διότι αγνοούσαν τις πληρωμές.
Η ιταλική κυβέρνηση αντέδρασε, χαρακτηρίζοντας "απολύτως αβάσιμες" τις πληροφορίες της εφημερίδας.
(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΕΝΕΤ)