29.10.09

ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ από το "sourta-ferta"

Τη δολοφονική επίθεση κατά των αστυνομικών φρουρών του Α.Τ. Αγίας Παρασκευής καταδίκασε σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της Ελλάδας. Η είδηση κάνει από το πρωί τον γύρο του κόσμου.

Αιματηρή συμπλοκή με έναν νεκρό και έναν τραυματία αστυνομικό σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Καταδίωξη τα ξημερώματα στην οδό Θεσσαλονίκης Μουδανιών, όταν ο οδηγός ενός φορτηγού με γερανό, σε σήμα αστυνομικών, για έλεγχο, προσπάθησε και κατάφερε να διαφύγει, ακινητοποιώντας το περιπολικό.

Οκτώ λαθρομετανάστες -5 παιδιά και 3 γυναίκες- έχασαν το πρωί της Τρίτης τη ζωή τους όταν το ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν προσέκρουσε σε βράχια στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου Κόρακας Μυτιλήνης.

Ριζικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο θα γίνονται οι προσλήψεις στο Δημόσιο ανακοίνωσε ο Γιάννης Ραγκούσης, εξαγγέλλοντας ταυτόχρονα άμεσο πάγωμα των διαδικασιών των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ που προκηρύχθηκαν μετά τις 4 Οκτωβρίου.

Έσβησε τα ξημερώματα της Τρίτης, σε ηλικία 89 ετών, η Έλλη Παππά, μια εμβληματική προσωπικότητα της Αριστεράς, σύμβολο αγώνα και αντίστασης.

Στις περιοχές Εξάρχεια, Ζωγράφου και Πετράλωνα έχουν επικεντρώσει τις έρευνές τους οι αστυνομικοί για τη σύλληψη των τριών καταζητουμένων Συμεών και Μάριου Σεϊσίδη, καθώς και του Γρηγόρη Τσιρώνη, οι οποίοι επικυρήχθηκαν για 600.000 ευρώ από...

Με ηλεκτρονική προκήρυξη σε ιστοσελίδα στο Διαδίκτυο, μια πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις με γκαζάκια σε γραφεία πολιτικών στη Θεσσαλονίκη την περασμένη Παρασκευή.

Με την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση άρχισαν το πρωί της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη οι εορτασμοί για τον τριπλό εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Στο τέλος της παρέλασης, ωστόσο, δεν έλειψε και ένα απρόοπτο.

Σε κέντρα υγείας, ιατρεία του ΙΚΑ, περιφερειακά ιατρεία και άλλες δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να γίνουν οι εμβολιασμοί κατά της νέας γρίπης.

Ακόμη πιο βαθειά θα βάλουν το χέρι στην τσέπη όσοι χρησιμοποιούν ταξί από την 1η Νοεμβρίου, οπότε και τίθεται σε εφαρμογή το δεύτερο κύμα αυξήσεων που είχε συμφωνηθεί με την προηγούμενη κυβέρνηση για το 2009.

Με κινητοποιήσεις αλλά και σωρεία αγωγών στα αστικά δικαστήρια απαντούν από τη Δευτέρα οι χιλιάδες απασχολούμενοι σε προγράμματα stage, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει το καθεστώς συμβασιούχων για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας...

Τις "λογικές - σερίφη" εκ μέρους των αστυνομικών καταδίκασε ο υπ. Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Ξεκαθάρισε ότι δεν θα ανεχθεί να υπάρχουν περιοχές "άβατα" και προανήγγειλε κατάργηση του νόμου που ποινικοποιεί τη χρήση κουκούλας...

Μακρύς φαίνεται να είναι ο δρόμος για την ουσιαστική απαγόρευση του τσιγάρου στους δημόσιους χώρους. Η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας προσανατολίζεται στην επαναξιολόγηση του νόμου, αφού θεωρεί ότι τα μέτρα αυτά δεν μπορούν να εφαρμοστούν...